Harappa Batık Şehri

Harappa Batık Şehri Tarihçesi


Cambay Körfezi'nde, ön hesaplamaya göre yaşı 9.500 olan batık antik kent Hindistan'da bulundu. Antik kentin kalıntıları 35 metre derinlikte; 2002'de nispeten yakın bir geçmişte keşfedildi. Cambay Körfezi'ndeki ilk arkeolojik eserler çok erken keşfedildi ancak antik çağın yaşına kıyasla daha ılımlıydı; 5000 yıldan daha fazla değil.

Harappa Batık Şehri


En güncel ve en mantıklı versiyona göre, antik kent Harappa uygarlığına atıfta bulunmaktadır. Ören yerleri 8 kilometre uzunluğunda ve ortalama genişlikleri yaklaşık 3 kilometre olduğu için etkileyici tabanı ile etkileyicidir. Binlerce yıl sonra antik kentin yapımları hala var; aralarında kolayca merdivenleri, büyük taş binaların duvarları ve diğer ilgili tesisleri fark edebilirsiniz. Antik kentin ölçeği, doğal güçlerle ilişkili herhangi bir kökeni yorumlamayı reddeden en seçkin özelliktir. 

Harappa Batık Şehri Doğal Yapısı

Pakistan'ın Pencap eyaleti sınırları içinde yer alan, İndus Vadisi Uygarlığı'na ait antik bir yerleşimdir. Bugün kurumuş bulunan bir ırmak kıyısında yer alan yerleşim 1921 yılında, arkeolog Sir John Marshall tarafından ortaya çıkarılmış ve ilk kazılar onun ekibi tarafından sürdürülmüştür. 

Harappa Batık Şehri


Çalışmalar devam ederken, bazı işçiler kuru arazi üstüne yerleştirilmiş bir çok ateş tuğlası keşfettiler. Oldukça eski görünümlü, muntazam biçimde sıralanmış yüz binlerce tuğla görülmekteydi. İşçiler, tarihi eser olduklarını bilmeksizin bu tuğlaları yol temeli inşasında kullandılar. Kısa bir süre sonra tuğlaların arasında sabun taşından yapılma, üstünde karmaşık sanatsal ibareler bulunan eserler buldular.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler