Noosa, Avustralya

Noosa, Avustralya

Noosa

Sunshine Coast'un kuzey ucundaki Laguna Körfezi'nin sakin sularında yer alan Noosa, Avustralya'nın en şık tatil bölgelerinden biridir. 1980'lerin ortalarına kadar, kasaba birkaç barakadan biraz daha fazlasını içeriyordu - sonra sörfçüler, Noosa Milli Parkı'nın sığınak burnunun etrafında kıvrılan muhteşem dalgaları keşfettiler. Bugün Noosa, kendine özgü, her zaman gelişen mutfağıyla ciddi bir üne sahip olan, sörf, kum ve gelişmişliğin cazip bir karışımıdır. Laguna Lookout'tan Main Street'in kuzeyindeki burnun tepesine kadar olan yol boyunca manzaralar, muhteşem plajlar, okyanus ve yoğun bitki örtüsünden kilometrelerce uzakta.

Sunshine Plajı

Kuzeyde Noosa milli parkına uzanan 16 km'lik (10 mil) sahil şeridini birleştiren sevimli Sunshine Beach, yıl boyunca devriye gezer. Plaj molaları, güvenilir dalgalanma, onu rüzgârlardan koruyan kayalık bir burun ve berrak, cam gibi su Sunshine'ı sörfçüler arasında popüler kılıyor. Kuzeydoğu kuşları patladığında, kuzey cebinde sörf yapın. Dart, çipura ve yassı kafa için yıl boyunca sahilde balık tutun ya da çok sayıda mevsimsel türü yakalamak için derin suya uzun bir çizgi atın. Buradan, çıplaklar dostu Alexandria Körfezi'nden Noosa'ya doğru yürüyün ya da The Sunshine Beach Surf Club'da bir bira veya yemekle yüzerek uzun bir günü bitirin.

Noosa Ana Plajı

Noosa Ana Plajı

Nazik dalgaları ve yıl boyunca cankurtaran devriyesiyle Noosa'nın Ana Plajı, aileler veya daha büyük dalgalara güvenmeyenler için ideal, mükemmel bir yüzme noktasıdır. Avustralya kıyı şeridinde kuzeye bakan birkaç plajdan biri olan Main Beach, Go Ride A Wave sörf okulu ile yeni başlayanlar için sörf derslerine de ev sahipliği yapıyor (65 A $ - 80 A $, iki saatlik ders). Plaj, lüks kafeler, barlar, restoranlar ve alışveriş noktalarının bulunduğu yemyeşil Hastings Caddesi'ne dayanır. Daha sessiz bir sahne için, popüler bir piknik yeri ve tasmasız köpek plajı olan Noosa Spit'e doğru köşeyi dönün.

Teewah Renkli Kumlar

Teewah Renkli Kumlar

Noosa Heads'in yaklaşık 3 km (2 mil) kuzeydoğusunda, Buz Devri'nde topraktaki doğal kimyasallar tarafından yaratılan çok renkli kum tepelerinin bir alanı olan Teewah Renkli Kumları bulacaksınız. Teewah'ın kumları, sahilden iç kesimlere yaklaşık 17 km (11 mil) kadar uzanır; 72 farklı tonlu kumdan bazıları 600 fit yüksekliğe kadar yükselen uçurumlar bile oluşturuyor. Bu bölgeyi ve 1300'den fazla bitki türüne, 700 yerli hayvana ve Avustralya'nın kuş türlerinin% 44'üne ev sahipliği yapan Cooloola Ulusal Parkı gibi kuzeydeki ilginç yerleri keşfetmek için dört tekerlekten çekişli bir araç gereklidir. Ulusal park. Erişim, Tewantin'deki Noosa Nehri boyunca feribotla yapılır.

Tur operatörleri, gezinti teknesi ve bu manzaraları gören dört tekerlekten çekiş ile günlük geziler düzenler; bazıları Rainbow Beach'in kuzeyindeki Fraser Adası ziyaretlerini içerir. Ayrıca bölgeyi yürüyerek de keşfedebilirsiniz. Queensland'in en son Great Walks'larından biri Cooloola Ulusal Parkı'ndan geçiyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler