Barcelona Gezi Rehberi

Barcelona 

barcelona


Barcelona'ya Hoşgeldiniz...
Barcelona, ​​sayısız kültürü, olağanüstü mimarisi ve dünya standartlarında bir içki ve yemek mekanı ile büyüleyici bir sahil kentidir. Çağların Mimarisi Barselona'nın mimari hazineleri 2000 yılı aşkın bir süredir. 
Yükselen tapınak sütunları, antik surlar ve yer altı taş koridorları Roma dönemine ait Barcino'da bir pencere açmaktadır. Gotik mahallenin gölgeli şeritlerinde bir gezinti yaparak, sakin plazaları geçip 14. yüzyıldan kalma katedralleri geçerek Ortaçağ'a bin yıl kadar hızlı ilerleyin. Şehrin diğer bölgelerinde, Gaudi ve Katalan mimari çağdaşlarının yarattığı ustaca ve tuhaf yaratıkların karışımı olan Modernizme'nin heykel başyapıtları çiçeklenir. Barcelona ayrıca, her ikisi de işlerine adanmış büyük Barcelona müzelerine sahip olan Pablo Picasso ve Joan Miródahil olmak üzere uzun süredir ilham veren sanatçılara sahiptir.

Barcelona Mutfağı

tapas

Hareketli bir şölen...
Moleküler gastronomi ustaları - Albert Adrià, CarlesAbellan ve diğerleri - Katalan mutfağının uzun ve ünlü geleneğinin bir parçasıdır. Sade, lezzetli malzemeler - deniz ürünleri, jamon (kurutulmuş jambon), pazarda taze ürünler - dikkat çekici lezzetlere dönüştürülür ve daha sonra büyüleyici ortamlarda servis edilir. 

Deniz manzaralı açık bir masada doyurucu, zengin paella ile ziyafet çekin ya da zarif bir art nouveau yemek salonunda 1920'lere geri dönün. Barselona'nın çok çeşitli lezzetleri daha da karmaşıklık katıyor: Bask tarzı tapas barları, Galiçya deniz mahsulleri tavernaları, avangard Japon restoranları ve insanı baştan çıkaran çikolata dükkanları mutfak tarafının vazgeçilmez parçaları. İberya güneşi altında Derin mavi Akdeniz çağırıyor. 

Güneşle aydınlatılmış plajlar, koşu, bisiklete binme veya deniz kıyısında uzunca bir yürüyüş yapmak için güzel bir zemin oluşturur; bunu serinletici bir dalış yapabilirsiniz. Kano, stand-uppaddle boarding veya gün batımı gezintisi sırasında rahatça seyrederken denizin manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. Şehrin arkasına yaklaşan, ormanlarla kaplı yuvarlanan Collserola tepeleri, yürüyüş, dağ bisikleti veya manzaraya hayranlıkla bakmak için doğal bir ortam sunmaktadır. Şehir merkezine daha yakın olan tepe Montjuïc, botanik ve heykel bahçelerinin ortasında, eski bir kale ve her dönüşte panoramik manzaralı birinci sınıf müzeler arasında sonsuz bir keşif sunuyor.

Barcelona Eğlence Hayatı

Yirmi dört saatlik Parti İnsanları Gece, Barselona'da sınırsız olanaklara sahip. Panoramik bir terasta gün batımı içecekleriyle başlayın veya topuklularınızı rustik sahil kenarındaki chiringuito'da (geçici snack bar) kuma kazın. Karanlığın düştüğü günlerde canlı müzik şehri dönüştürüyor: flamenkoların hızlı ateş ritimleri, bodrum katlarından oluşan bademli caz ritimleri ve klasik konser salonlarında havaya el yapımı indierock. Gece yarısına doğru çubuklar doldurulur. 19. yüzyıldan kalma duvar resimleriyle süslenmiş eski okul tavernalarından, lamba aydınlatmalı ortaçağ odalarındaki lüks salonlardan veya geniş kava barlarından seçiminizi yapın. Hala saat 3'te duruyorsanız, kulüplere gidin ve Barselona'nın eşsiz vahşi tarafını keşfedin

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler