Boston Faneuil Hall Rehberi

Boston Faneuil Hall
Boston Faneuil Hall

Boston Faneuil Hall

Faneuil Hall her zaman Boston’ın ana pazarının ortasına oturdu ve açık olmak gerekirse, Kongre Caddesi’ne bakan tek bina gerçek Faneuil Hall’dı. Ancak yerel halk bu alışveriş kompleksindeki beş binaya da bu adı veriyor. Bostonlılar Fan-yoo'uhl veya Fan-yuhl telaffuz etti. Salonun hem şehir toplantıları için hem de halka açık bir pazar yeri olarak hizmet etmesini isteyen zengin tüccar Peter Faneuil'in armağanı olan 1742'de kuruldu. 1761'de yandı ve derhal tasarımcısının orijinal planı olan İskoç portre ressamı John Smibert'e (Granary Burying Ground'da yatan) derhal yeniden yapıldı. 1763'te siyasal lider James Otis, yeniden yapılanma salonunu özgürlük nedenine adadığı zaman Amerikan bağımsızlığında ortaya çıkan dönemi başlattı.

1772'de Samuel Adams burada durdu ve ilk olarak Massachusetts ve diğer kolonilerin İngiliz baskısının sertleşmesi karşısında yarı-kırsal iletişim hatlarını korumak için bir Yazışma Komitesi oluşturmasını önerdi. Daha sonraki yıllarda, salon, kaldırımcı Wendell Phillips ve Charles Sumner'ın podyumundan destek almaları için yalvardıklarında Otis'in özveriyle tekrar yaşadılar. Gelenek şu güne kadar devam ediyor: cumhurbaşkanlığı seçim yıllarında salon, Massachusetts prömiyerindeki yarışmacılar arasındaki tartışmaların yapıldığı yer.

Faneuil Hall, 1805 yılında belirtilen mimar Charles Bulfinch’in Yunanca bir Canlanma tasarımına göre büyük ölçüde genişletildi ve yeniden düzenlendi; Bu, bugün gördüğün bina. Amaçları aynı kalır: Balkonlu Büyük Salon, gerekli sayıda sorumlu tarafça imzalanan bir talebin sunulması üzerine vatandaş gruplarına açıktır; Aynı zamanda düzenli konserlere ev sahipliği yapıyor. 

Boston Faneuil Hall
Faneuil Hall

Boston Faneuil Hall Çevresi

İçindeki Faneuil Hall, duvar resmi Webster's Hayne ve Gilbert Stuart'nin Dorchester Heights'taki Washington portresi de dahil olmak üzere ünlü Amerikalıların resimlerini içermektedir. Park görevlileri, her yarım saatte bir Faneuil Hall'un tarihi ve önemi hakkında bilgilendirme görüşmeleri yapıyor. Boston manzaraları ve birinci kattaki ziyaretçi merkezinde National Park Service korucuları hakkında etkileşimli ekranlar var, haritalar ve diğer bilgiler sağlayabilir.

Binanın en üst katlarında, ziyaret etmek serbest olan Massachusetts Antik ve Ağır Silahlar Şirketi'nin müzesi ve kütüphanesi bulunmaktadır. 1638'de kurulan İsviçreli Muhafız ve Londra'nın Onurlu Ağır Silah Şirketi'nden sonra Batı Yarımküre'deki en eski milis ve dünyanın en eski üçüncü militanı. Müze hafta içi 9 ila 3 arası açıktır.

Andrew Jackson ve Daniel Webster gibi insanlar burada Cumhuriyetin geleceğini tartıştıklarında, yol boyunca Quincy Market'te tüccarlar tarafından satılan domuz pastırması ve enfiye kokuları burunlarını selamladı. Bugün kahvenin aroması bir atıştırmalık büfesinden salonda dolaşıyor. Zemin seviyesindeki dükkanlar New England brac-a-brac'ı satıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler