KARS'TA MOBİLYA SANAYİ


Gökalp Mobilya Sanayi Ticaret Ltd. Şti.

KARS OSB


1978 yılında doğrama atölyesi olarak kurulan firma 1984'te mobilya imalatına başlamıştır. 1997'de kapasiteyi artırma amacıyla etüdler yapan firma bu amaçla Organize Sanayi Bölgesinde kendisine tahsis edilen alanda bir mobilya fabrikası kurmuştur . Almış olduğu KOBİ kredisi desteği ile yurtiçi ve dışından en son teknoloji ürünü bir çok makineyi Kars'a getirerek 1998 yılın da fabrikayı işletmeye açtı. Şu anda 23 kişinin çalıştığı fabrika tam kapasiteyle çalıştığında 40 kişilik bir istihdam oluşturcak ve gerek Kars'ın gerekse bölgedeki birçok ilin mobilya ihtiya­cını karşılayacaktır.

Genç odası, yatak odası ve yem ek odası mobilyaları üreten firma, Organize Sanayi Bölgesinde kendisine tahsis edilen alanda 4.500 m2'lik kapalı alana sahip ikin­ci bir fabrika ve 600 m2'lik iki katlı bir showroom yapmayı planlamaktadır. Söz konusu proje gerçekleştiğinde 150 kişilik bir istihdam sağlamanın yanında tüm Türki­ye' ye ve dış ülkelere yönelik üretim yapacaktır. Üretilen mobilyalar ise Erzurum , Kayseri ve Samsun'da kurulan bölge müdürlükleri aracılığıyla pazarlanacaktır.

Can Süt ve Yem Mamülleri A.Ş.

KARS OSB
 1998 yılında Organize Sanayi Bölgesinde inşaatına başlanan tesis 1999 yılın da üretime geçmiştir. Yoğurt, ayran , kaşar peyniri ve tereyağı üretimi yapmaktadır.

Kapalı Bulunan Sanayi Tesisleri


ilde faaliyette bulunan bu tesislerin yanında çeşitli sebeplerle ve özellikle işletme sermayesinin yetersiz­liği nedeniyle atıl durumda bulunan sanayi tesisleri de vardır . Bunlar: Kars Un (Merkez ), Serhat Un (Merkez ), Karstaş Deri Sanayidir (Merkez ). Ayrıca halen kapalı bulunan Kars Süt Ürünleri Sanayi (Merkez).

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler