Küba

Küba

GÜZEL KÜBA

Karayipler'in bereketli cazibesine sahip olmakla birlikte, beyaz kumlu ve palmi­yeli plajları ile etkileyici dağ manzaralarının yanı sıra Küba, aynı zamanda dün­ yanın en ilginç ve kanlı geçmişlerinden birine de sahiptir. Kendine özgü ola­ğanüstü müzik ve dans gelenekleri ile zengin ulusal mimarisi durmaksızın şa­şırtmaya devam eder.

Tüm entrika ve hayal kırılıklarına rağmen insanların Küba'ya defalarca gelmeleri­nin sebebi hiç şüphesiz ki, dünya üze­rinden bir benzeri bulunmamasıdır.

Seyahat edenler için yüksek sezonu No­el, Paskalya, temmuz ve ağustos 'tur. Bu tarihlerin, özellikle de temmuz ve ağustos aylarının dezavantajı, havanın çok sıcak olması ile çifte rezervasyon ve yüksek fiyat riskidir. Küba'yı ziyaret etmek için en uygun zaman dilimi, adanın ılık, kalabalık olmadığı ve kasırga olası­lığının düşük olduğu ocak ayından ma­yıs ayına kadar olan dönemdir. Festival­ler ise yıl boyunca devam eder.

"Te Buena Vista Social Club" üyeleri her ne kadar Küba müziğine dikkat çektiyse de günümüzde bu tarz müzik ancak ne­ şesiz turist barlarında çalınmakta. Eğer şansınız varsa, unutamayacağınız reg­gae performansları yapan bir mekan bu­labilirsiniz; ama böyle bir müzik grubu­nu kaldığınız otelin barında aramayın Eğer caz, salsa ve hip-hop hayranıysanız bu tarz performanslara rastlamanız da mümkün. Bunun için Havana'nın en ünlü caz kulübü "Jazz Club la Zorra y El Cuervo"ya gitmeniz yeterli.

KÜBA HAVANA DEĞiŞİME DiRENMİŞ

KÜBA HAVANA

Başkent Havana, belki de Karayipler'in en ikna edici şehirlerinden biri olduğun­dan hızla kanınıza işler ve yıllarca da si­zinle kalır. Diğer pek çok Karayip başkentinin aksine Havana Koloniyel tasarımına sadık kalmış ve 200 yıllık çalkantılı geçmişine rağmen çok az za­rar görmüştür. Şeh­rin kalbi Habana Vieja, Unesco Dün­ya Mirası alanı ola­rak seçilmiş ve zah­metli bir restoras­yon çalışmasının ardından Amerika'nın en iyi koloniyel kompleksi haline gelmiştir. Havana'nın görülmesi gere­ken yerlerinden biri de etkileyici Parque Historico Militar Morro-Cabana'dır. Bu kompleksi gezmek için yarım gün ayırmalısınız; buradan gözlemlenecek Havana manzaraları gerçekten eşsizdir. Küba'nın en kötü saklanmış sırrı ise Tri­nidad... Pastel renkle boyanmış koloni­yel malikaneleri, Arnavut kaldırımlı so­kaklarında tıkırdayarak ilerleyen at ara­baları ve etkileyici manzaralar sunan uzak dağlarıyla dayanılmaz ölçüde göz kamaştırıcıdır. Ancak 90'lı yıllarda sırt çantalı turistlerin ilgisini çeken bu mü­cevher, günümüzde otobüs turları, günübirlikçiler ve engellenemeyen çı­ğırtkanlar tarafından bir ölçüde bunaltıcı hale gelse de bu otantik Küba kasa­bası mutlaka görülmeye değer.

KÜBA EL ORIENTE

Adanın "El Oriente" diye bilinen doğu bölümünü görmeyen, Küba'yı görmüş sayılamaz. Burada her şey daha yavaş ilerler; daha basit ama egzotik bir hayat hüküm sürer. Burası Küba'nın Karayip kalbidir Etkileyici, şehvetli ve tahmin edilemeyen bir ritimle salınır. Adanın ikinci önemli kenti Santiago de Cuba bölgesinde, adı kötüye çıkmış Guanta­namo Körfezi ABD Deniz Kuwetleri Üs­sü bulunur.

Küba'nın muazzam kıyıları boyunca, dalış ve şnorkel dahil olmak üzere de­nizle ilgili her aktivite bulunur. Küba genelinde 30'dan fazla dalış merkezi mevcuttur. Dalış malzemelerinin pek çoğu kullanmaya alışkın olduklarınızdan epey eskidir ve genelde dalışla ilgili brifing de verilmez.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler