MAHE ADASI ULUSAL PARKLAR VE LA DİGUE

Mahe Adası

Mahe ve La Digue

MAHE ADASI ULUSAL PARKLAR

Adanın doğal kay­naklarının size sunacağı çok fazla şey var. Victoria açıklarındaki altı küçük adacığı kap­sayan Ste Anne Ulusal Parkı, su sporları tutkunları ve plaj aşıkları için adeta bir cennet. Morne Seychellois Ulusal Parkı ise parkla aynı adı taşıyan dumanlı dağlar ve denizanası ağacı gibi garip endemik bitkilerle kaplı ormanlar ile dolu. Mahe, güzel sahiller, her biri birbirinin aynı gibi görünen ama farklı hisler yaşatan muhteşem koylar ile dolu. Adadaki çoğu lüks resort kuzeybatıdaki Bel Ombre Plajı ve Beau Vallon Körfezi'nde bulunabilir.

Botanik Bahçesi (coco-de-mer palmiye­ leri), Doğal Tarih Müzesi ve Ulusal Tarih Müzesi de gezi programınızda alınalı. Kreol mutfağının farklı lezzetlerini dene­meden adadan dönmeyin! Başka yerde asla yiyemeyeceğiniz mürekkep balığı, köpek balığı ve ahtapotun tadına burada bakabilirsiniz.

Balık tutmayı seviyorsanız özel olarak düzenlenen balık avlama turlarına mutlaka katılın!

Seyşeller la digue

Huzurun Kendisi La Digue

Tropik huzur denince ilk akla gelen yer olan La Digue, Praslin ve Mahe ile birlikte Seyşeller turizmindeki üç kral adadan biri. Praslin'in 4 km doğusunda bulunan adada bir zamanlar L'Union
adında bir hindistancevizi yetiştiriciliği hakimmiş. Fakat şimdilerde eskiden yetiştirilen ağaçların ve bitkilerin çoğu adanın doğası içerisinde kaybolup gitmiş. Özellikle şu anda endemik bilgileri ile göz dolduran Veuve Rezervi görülmeye değer Mayıs ayından eylül ayına kadar güney doğudan esen rüzgarlar nedeniyle deniz hayli dalgalıdır. Adalar siklon bölgesinin dışında kalmakla birlikte kuzeybatıdan esen rüzgarlarla ile kasım ayından şubat ayına kadar muson yağmurlarının etkisinde kalır. L'Union'ın Koloniyal dönem­ den kalma binası, Seyşeller'deki Kreol mimarisinin en son ve önemli örneklerinden biri. Kalın duvarları, samanlarla kaplı çatısı ve yapının her dört köşesin­deki merdivenleri ile gerçekten büyü­leyici. Kreol mimarisine gösterilebilecek bir başka örnek ise Anse Reunion'daki Eustache Sarde Evi.

YEREL SANAT ÖRNEKLERİ

La Digue, pek hareketli bir ada değil ama burada yerel sanatın örneklerini diğer büyük adalardan çok daha fazla görebilirsiniz Tabii her şey mimariden ve sanattan ibaret değil. Anse Source d'Argent Körfezi sahillerindeki dev granit kayalar, büyüklükleri ile ulusal abide olarak kabul ediliyorlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler