Moulins, Fransa

Moulins
Moulins

Moulins Rehberi

Moulins, Sanat ve Tarih Şehri ve karakterli bir şehir!

990 yılında kurulan Moulins şehri, günümüzde Fransa'nın merkezinde hala çok fazla hazinesi olan çok etkileyici bir kasabadır.

Moulins'in tepedeki ihtişamı, 1327'den 1527'ye kadar Bourbon Dükalığı'nın koltuğundaydı. Peter II ve Fransa'nın annesi Anne, Louis XI'nin en büyük kızı, mahkeme en ünlü sanatçıları ile doluydu. Rönesans dönemi

Bugün, Moulins'in her yerinde, sadece dolaşıp, Düklerin himayesine dair kanıtlar bulacaksınız. Eski şehirdeki parke taşlı sokaklarda, ahşap çerçeveli evlerde, büyük özel konut ve binalarda huzur içinde dolaşın. Yürürken, kentin beş asırlık tarihine, Orta Çağlardan 15. Yüzyıla ve Art Nouveau'ya 20. yüzyılın başlarında, Gabrielle Chanel'in ünlü moda tasarımcısı “Coco” Chanel olduklarını göreceksiniz. Moulins’de

2005'ten bu yana, en iyi sıralanan kültürel yerlerden bazıları özgün koleksiyonlara, özgün ve iyi yapılandırılmış bir turizm arzına rağmen yaratılan mekanlara ve sergilere erişim sağlar: Sahne kostümleri Ulusal merkezi, 19. yüzyıl özel evi Maison Mantin, çocuk kitapları illüstrasyon müzesi, Ziyaret emri müzesi ... ve Moulins Ustası'nın 500 yıldan daha eski Triptych'i. Bakışlarınızı yukarı doğru yükseltmek ve cephelerin, balkonların, kiliselerin timpanlarının ve katedralin galerisinin sayısız detayına hayran kalmak için biraz zaman ayırın.

Moulins Souvigny
Moulins Souvigny
Moulins'in dışına birkaç kilometre mesafedeki küçük Souvigny kasabasında, Bourbonnais tarihi bölgesinde (10. ve 15. Yüzyıllar arasında inşa edilmiş) inşa edilmiş en büyük dini yapıyla karşılaşacaksınız; Bazilika'nın iki orijinal geçidi vardır. İki şapelde, Bourbon Düklerinin ve eşlerinin yaslanmış heykellerini barındırıyor. Nefeste, Majolus ve Odilo'nun mezarı - Cluny’nin Manastırı’nın 4. ve 5. bölümleri - Barışı Koruma Barınağı olarak kabul ediyor.

Sokak Sanatı Şehri, beyaz Charolais bifteği tarlalarının ortasına yerleştirilen en yeni doğan kültürel alan, iki yıl içinde Kentsel Sanat ve sanatçılar söz konusu olduğunda ziyaret edilecek yer haline geldi. Dünyanın dört bir yanından sanatçılar tarafından yaratılan 65'ten fazla fresk halka sunuldu ve otel 128 projesi, her sonbaharında, 32 odasının 128 odasının 32'sini ve bu odalara verilen sanatçıların eşsiz çalışmalarını ortaya koyuyor! Tam daldırmada göz kamaştırıcı bir mimari ve sanatsal keşif.

Moulins'te ve bölgesinde ne kadar kalacağınıza bakılmaksızın, bu kadar çabuk devam etmeniz gerektiğine üzüleceksiniz!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler