Roma Maksimus Sirki

Roma Maksimus Sirki

Roma Maksimus Sirki


Aventino ve Palatine Tepesi arasında yer alan Circus Maximus, eski Roma'daki araba yarışları için inşa edilmiş en büyük stadyumdu.
Roma sirkleri, tiyatrolar ve amfitiyatrolar dışında, Roma şehirlerinin en önemli eğlence merkezleriydi. Savaş oyunları ve farklı gösterilerden oluşan halka açık oyunların yapıldığı bölge bölgeleri genişletildi.

Aventino ve Palatine Tepeleri arasında bulunan Roma'daki Circus Maximus (Circo Massimo), 300.000 izleyici için alan genişletilmiş bir bölge idi. 600 metre uzunluğa ve 225 metre genişliğe sahip olan arena, Circus Maximus'u Flaminius Sirki ve Maxentius Sirki önünde Roma'nın en büyüğü yaptı.

Roma Maksimus Sirki Kutlamaları 

Roma Maksimus Sirki

Circus Maximus'ta, katılımcıların Circus Maximus'un yedi turunu tamamlamaya çalıştığı araba yarışı yarışlarında öne çıkan çeşitli yarışmalar yapıldı.
Atların çizdiği küçük arabalara monte edilen yarışmacılar, çoğu özgürlükleri için savaşan köleler oldukları için yarışlardaki prestijlerinden veya büyük ödüllerinden daha fazla kumar oynadılar.

Halka açık oyunlar sırasında "Ludus Troiae" olarak bilinen binicilik sergileri de düzenlendi. Bunlar, genç Roma aristokratları tarafından yürütülen çeşitli ünlü savaşların simülasyonuydu. Birkaç saat süren ayak yarışları da vardı. Seyirciler kazananlar üzerine bahis oynayarak yarışmaları daha da heyecanlı kılarlar.


Hayal gücünüzü kullanmanın önemi

Günümüzde, bir zamanlar Circus Maximus'un kalıntıları zar zor kalmıştı. Günün içinde formunu koruyan muazzam teras var, bu da ziyaret eden turistler için en azından bölgedeki kalıntıları bulmayı umarak hayal kırıklığına neden oluyor.
yer Via del Circo Massimo taşıma Metro istasyonu: Circo Massimo, B hattı. Yakın yerler Palatine Tepesi (277 m) Gerçeğin Ağzı (393 m) Cosmedin'deki Santa Maria (397 m) Forum Boarium (497 m) Konstantin Kemeri (610 m)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler