Roma'ya Dair

Roma 21.yüzyıl

italya-roma

Halen, Roma’nın tarihi merkezi hala renkli geçmişini yansıtıyor. Ziyaretçiler antik Roma, Rönesans sarayları, çeşmeler, piazzaslar, Barok kiliseler ve on dokuzuncu ve yirminci yüzyıldan kalma diğer mimari yapıtların izlerini bulacaklar.

Roma'da çalışma saatleri

Mağazalar Roma'daki çoğu mağaza pazartesiden cumartesiye, 09: 00-13: 00 - 13: 30 ve 3: 30-27: 30 saatleri arasında açıktır. Ana caddelerde bulunan dükkanlar öğle yemeğinde kapanmaz ve genellikle biraz sonra kapanır. Ana alışveriş ve iş caddelerinde, giyim mağazaları ve mağazalar pazar günleri açıktır. Ağustos ayında birçok küçük dükkan ayın çoğunu veya en az iki hafta kapanacak.

Gezi
Roma'daki en gözde turistik mekanların çoğu açık havada olduğu gibi belirli bir programa sahip değildir.
Bununla birlikte, çoğu gün batımında erken açılır ve kapanır.
Müzeler Roma'daki belli başlı müzeler ve sanat galerileri sabah 8:30 ile akşam 7:30 arasında açık.

Romanın popüler yerleri

Colosseum


Flavian Amfitiyatrosu olarak bilinen Roma Kolezyum, başkentin en dikkat çekici anıtlarından biridir. Her yıl 6 milyondan fazla insan ziyaret ediyor.

Kolezyum, Roma'nın ana sembolüdür. Roma İmparatorluğu'ndaki yaşam şeklini keşfetmeniz için size zamanında 2.000 yıllık bir geçmişe sahip olacak, görkemli bir yapıdır.

Kolezyum inşası 72 yılında Vespasian imparatorluğu altında başlamış ve İmparator Titus yönetiminde 80 yılında bitmiştir. Tamamlandıktan sonra, Kolezyum, 188 metre uzunluğunda, 156 metre genişliğinde ve 57 metre yüksekliğinde, Roma'nın en büyük amfitiyatrosu oldu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler