KARAYİPLER VE BAHAMALAR'A GELEN TEKNELER

KARAYİPLERE GELEN TEKNELER

tekne, yat


Karayipler'e doğudan gelen tekneler için, tercih edilen kara alanları Saint Lucia, Antigua ve Barbados'ken, çoğu Fransız yat Martinik ya da Guadeloupe için geliyor. Karayipler'e Avrupa ya da Amerika'dan gelen teknelerin yarısından fazlası, orada en az bir sezon geçirmeyi planlıyor, ancak son yıllarda ekonomik durumun yanı sıra iklim değişikliğinin etkileri de kayda değer bir artışa yol açtı. Avrupa veya Kuzey Amerika'dan olsun, kendilerini bir yıllık devre ile sınırlandırmayı tercih eden bir sayı. Uzun kalmaya karar verenler, teknelerini genellikle kasırga mevsimi boyunca güvenli bir yerde karada saklarlar.


Trinidad adası, bu yaz için 2010 yılında yazılan 1367 tekneyle, bu sayede 2000'de 2664 ve 2006'da 1845'teki önemli bir düşüşü gösteren 1367 tekneyle birkaç tersane kurdu.

Kış mevsimini Karayipler'de gezinerek geçiren toplam tekne sayısı son yıllarda sabit kalmıştır, ancak önemli bir artış gösteren bir ülke Küba'dır. 2010 yılında Küba yetkilileri tarafından limanlarında çağrılan hem yelken hem de elektrik olmak üzere toplam 632 yabancı bayraklı gemi kaydedildi, ancak birçoğu birden fazla marinaya ayrıldığı için, gerçek bireysel tekne sayısı 250'ye yakın. Buna rağmen, bu, 2006 yılının karşılaştırmalı rakamlarına göre üçte birden daha fazla bir artış gösteriyor ve ABD ile ilişkiler normalleştikçe devam edecek ve büyük olasılıkla hızlanacak bir eğilime işaret ediyor. Hemingway Uluslararası Küba Yat Kulübü'nden Commodore José Miguel Escrich'e göre, 'Dikkate değer olan şey, 2010 yılında Küba marinalarına gelen 135 Amerikan yatının yelkenle mücadele halindeyken gelmesine rağmen ABD’den gelen gemilerin yıldan yıla artmasıdır. Küba’nın hala yürürlükte olduğu…

BAHAMALAR'I ZİYARET EDEN TEKNELER

tekne, yat, bahamalar

Komşu Bahamalar'ı ziyaret eden teknelerin birçoğu, kuşkusuz seyir hızını önemli ölçüde artıran böyle bir gelişmeyi memnuniyetle karşılayacaktır. Bahamalar Gümrüklerine göre, 2010 yılında ülkeye hem yelkenle hem de elektrikle gelen toplam 18.467 tekne ile Bimini 6.871'e ulaşan en aktif liman oldu. İlginç olan, Bahamalar’ın kışa doğru gideceği bir yer olduğuna dair genel düşüncenin aksine, kayıtların neredeyse yarısı yaz mevsiminde kaydedilmiştir, en yoğun aylar sırasıyla Mayıs, Haziran ve Temmuz olmak üzere sırasıyla 2,878, 3,009 ve 2,926'dır. Sıcak su gezintisi, son on yılda küresel düzeyde genel olarak sabit kalırken, denizciler daha zorlu hedeflere saldıkça soğuk su yelkenleri daha popüler hale geliyor. Yatları gezerek düzenli olarak ziyaret edilen iki enlem varış yeri Antarktika ve Spitsbergen'dir. 2010 yılında, 2006’da 30’a, 2000’de 31’e göre oldukça sabit kaldığını gösteren ve 2000’de 31’e oranla sabit kalan ziyaret yatlarının sayısını gösteren Antarktika Yarımadası’nın toplam 32 yat ziyareti gerçekleşmiştir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler