TRANSATLANTİK GEZİSİ

TRANSATLANTİK

TRANSATLANTİK

Transatlantik için En iyi mevsim nedir?

Avrupa'dan Karayipler'e geçiş, Ticaret Rüzgarlarından (Doğu'dan Batıya doğru 30 km / s hıza kadar) faydalanmak için Kasım-Ocak ayları arasında gerçekleşir. Kasırga mevsiminden kaçınmak için Kasım ayından önce ayrılmanız önerilmez.

Karayipler'den Avrupa'ya geçiş genellikle Mayıs ve Haziran aylarında yapılır.

Hangi yoldan gidilir?

Avrupa'dan, Karayipler' e gitmeden önce güney Azor Adaları' ndaki Kanarya Adaları ve / veya Cape Verde' ye ulaşmak.

Karayipler' den, Azor Dağları'nın kuzeyinden Azor Adaları veya Bermuda'ya ulaşmak ve daha sonra Fransız kıyılarına doğru yelken açmak için “Körfez Çayı” ndan yararlanmanız tavsiye edilir.

Ne kadar sürüyor?

Süre 1 ila 3 ay arasında değişebilir. Kalkış ve varış noktalarına, duraklara, teknenin büyüklüğüne, rüzgârın gücüne..

TRANSATLANTİK ÖRNEĞİ

Örnek olarak, Kasım ayının başında Porto'dan ayrılacağız, 5-7 gün sonra Madeira' ya varmalıyız, 5-7 gün orada kalacağız, sonra Kanarya Adaları'nda Tenerife' ye gitmek için yine 5-7 gün yelken açacağız. 1 haftalık molalardan sonra Saint Lucia' ya doğru yola çıkacağız, geçiş 2 ila 4 hafta arasında sürebilir.

Anlayacağınız gibi, bir transatlantik zaman alır ve varış tarihini önceden bilmek mümkün değildir!

Fiyatı ne kadar?

Kaptanların çoğu, günlük 10 ila 20 euro arasında değişen tahta yıkama katkılarını öneriyor. Bu, gemideki yiyecek ve içecekleri, marinalardaki geceleri, yakıt maliyetlerini ve küçük ekipmanların kaybolmasından veya kırılmasından kaynaklanan olası masrafları kapsar.

Kaptanımız masrafları günlük ve kişi başına günlük 10 euro olarak tahmin ediyor. Bu nedenle varış tarihine bağlı olarak, yolumuzun bize kişi başına 400 ila 600 avroya mal olması gerekiyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler