Trevi Çeşmesi Hakkında

Trevi Çeşmesi

trevi çeşmesi- roma


Trevi Çeşmesi, Roma'nın en güzel çeşmesidir. 20 metre genişliğinde ve 26 metre yüksekliğinde olan Trevi Çeşmesi, aynı zamanda şehirdeki en büyük çeşmedir.
Fıskiyenin kökenleri, M.Ö. 19 yılına kadar uzanır; bu dönemde çeşme Aqua Başak su kemerinin sonunu oluşturur. İlk çeşme, Rönesans döneminde Papa Nicholas V başkanlığında yapıldı.
Trevi Çeşmesi'nin son görüntüsü, 1762 yılında, NicolaSalvi'nin elindeki yıllarca süren çalışmaların ardından GiuseppePannini tarafından tamamlandığı zamana kadar uzanıyor.

İlginçtir ki, Trevi adı Tre Vie'den geliyor (üç yol), çünkü çeşme üç caddenin buluşma noktasıydı.

Trevi Çeşmesi'nin efsanesi

trevi çeşmesi


Neden her zaman çeşmede suya para atıp kendi fotoğraflarını çeken insanlar var?
1954'te "Fıskiyede Üç Para" isimli bir efsane şöyle olur:

Bir jeton atarsanız: Roma'ya geri döneceksiniz. İki jeton atarsanız: çekici bir İtalyan'a aşık olacaksınız. Üç para atarsanız: tanıştığınız kişiyle evleneceksiniz. İstenen efekti elde etmek için, bozuk parayı sağ elinizle sol omzunuza atmalısınız.
İlginç bir istatistik, fıskiyeden her yıl yaklaşık bir milyon avroluk para alındığı yönündedir. 2007'den beri bu para iyi sebepleri desteklemek için kullanılıyor.

Trevi Çeşmesi Dünyanın en güzel çeşmesi

Bizim için Trevi Çeşmesi, dünyanın en güzel çeşmesidir. Gün ışığı altında veya gece sıcak bir şekilde aydınlatılmış olsun, çeşme asla yalnız değildir.

Ruh halini azaltabilecek bir şey, alanın gülünüzü itici bir şekilde satmaya çalışan insanlarla dolu olması, ancak onları görmezden gelmek, böyle özel bir yerin tadını çıkarmaya devam edebilmek için yeterli.

yer

PiazzadiTrevi. 00187, Roma.



taşıma

Metro istasyonu: Barberini, A hattı (kırmızı).


Yakın yerler PiazzaColonna (278 m) Piazza del Quirinale ve Palazzo del Quirinale (318 m) GalleriaDoriaPamphilj (372 m) PiazzadiSpagna ve İspanyol Merdivenleri (542 m) PiazzaBarberini (546 m)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler