Anvers, Belçika

Anvers, Belçika
Anvers Sokakları

Anvers

Anvers’in merkezindeki dar sokaklarda (Flamanca'da Anversen, Fransızca'da Anvers) dolaşırken, Belçika'nın en yoğun noktalarlı ile karşılaştırıldığında neden sık sık küçümsendiğini anlamak kolaydır. Brüksel’in Art Deco süvarisi veya Gent ve Bruges’in saf ortaçağ soylularıyla rekabet etmek için mücadele ediyor. Bunun yerine, başarılı bir limana yakışır bir şekilde, Anvers ticari mirasını benimseyen, Belçika'nın alışveriş başkenti olan şehirdir. Ama bunun sadece yüksek caddelerden daha fazlası var. Biraz daha derine dalın, sadece şanlı tarihini takas etmekle kalmayıp aynı zamanda onun üzerine inşa eden canlı, genç bir şehir keşfedeceksiniz.

Anvers’te sadece Paris için ikinci keman çaldı. Rubens, Van Dyck ve Jordaens gibi sanatçılar sayesinde, bir zamanlar Avrupa'nın önde gelen sanat merkezlerinden biriydi. Matbaalar, İspanyol imparatorluğunun en uzağa ulaşan yerleri için yanlış üretti ve dünyanın elmas başkenti haline geldi ve kalmaya devam etti. Vatandaşlık gururu aynı zamanda Anversen Sinjoren'in (patriciler) kendilerini diğer herkesle ilgili bir kesim olarak görmesiydi. Muhtemelen hala yapıyorlar.

Bu başarıların çoğu liman başarısı üzerine inşa edildi. 16. yüzyıl boyunca, Anvers’in suları dünyadaki en zengin şehirler arasına girerek gümüş, biber ve tekstil ticaretini kontrol etti. Ne yazık ki, takip eden savaşlar ve çatışmalar yüzyıllar aniden altın çağına son verdi. Ancak, 1960'larda yapılan 10 yıllık bir yeniden inşa programı, onu Avrupa'nın en büyük ikinci limanına dönüştürdü. Sonuç olarak, genellikle bir liman kentiyle ilişkilendirilen lezzetin çoğuna sahiptir. Ve tıpkı önceki ertesi gün olduğu gibi, bazı beklenmeyen alemlerde büyük boyutlu bir etki bırakıyor. 

Anvers Limanı
Anvers Limanı

Anvers Kısa Bilgiler

1980'lerden bu yana Anvers tarafından eğitilmiş moda tasarımcıları, zamana layık işçilikle eşleştirilen deneysel stillerle ün kazanmıştır. Dries Van Noten ve Ann Demeulemeester gibi birçok tasarımcı şehirde köklü bir şekilde kalıyor; diğerleri ise büyük Avrupa couture evlerine süzüldü. Evlerinde, işlerini etkileyen geleneğin ve yeniliğin büyüleyici karışımını deneyimleyebilirsiniz.

Anvers, sadece bir alışveriş mekânı değil. Gri, endüstriyel kökleri iyice toplanmış ve boyanmıştır. Merkezin güneyinde (Het Zuid), bir zamanlar sadece kırmızı ışık alanlarıyla ünlü olan bir bölgede, lüks barlar, restoranlar, galeriler ve müzelerin akını ile dönüşmüştür. Bu arada, kentin hiper kalabalığı, son yıllarda bir miktar kafeterya, bar ve sanat mekanının toplandığı genç Mechelseplein etrafında toplanıyor. Aynı zamanda ülkenin clubland başkentidir.

Çoğu zaman, Belçika'nın turist odaklı şehirleri geçmişleri tarafından çok zor görünüyor. Anvers’te, bazı güzel kiliseler ve katedraller tarafından vurgulanmış, lezzetli ve modern bir metropol bulacaksınız. Bu, eski ve yeninin karışımını, ülkenin en az hedeflenen yerlerinden biri yapar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Busan Görülecek Yerler

Salalah Rehberi