Bordeaux ve Şarapları Hakkında

Bordeaux ve Şarapları Hakkında

Bordeaux ve Şarapları

Gezginler buraya vardıklarında, Bordeaux kırsalları, nedenini bilmeden onları büyüledi: Fransızların la la douceur de vivre dediğinin (yaşamın tatlılığı) bununla bir ilgisi olabilir.

Doğuda, yemyeşil sıralarını yükselen güneşe doğru uzatan Route de Médoc'un ünlü üzüm bağları, St-Émilion gibi büyülü ortaçağ şarap kasabalarını keşfetmeye davet ediyor. Kuzeyde, Atlantik kıyıları beyaz kumlu plajları olan seçkin yerleşim bölgeleri sunmaktadır. Bunların arasında Bordeaux metropolü, 18. yüzyıldan kalma yerler ve 20 yaşındaki üniversite öğrencileri ile dolu. Bazıları Bordeaux’nun iyi bir şey olmadan Paris gibi olduğundan şikayet ediyor, ancak bir şarap aşığıysanız hala cennete açılan bir kapı. Ve bugünlerde Bordeaux'da işler harekete geçti; Gençlerin yaşadığı en iyi Fransız şehirlerinden birine sürekli olarak oy kullandı.

En büyük prömiyerlerden torunları kabukları - Lafite-Rothschilds, Margaux - piknik sepetinizdeki mütevazı süite, Bordeaux dünyaya saygı duyuyor. Öyle ki binlerce insanın karşısına çıkanlar, buraya saygı duymak için geliyorlar: yeşil ve siyah üzüm bağları her yöne yayılan, châteaux bölgesi asil simetrilerine bakmak; bir burnu iyi kıvrılmış bir bardağa indirgemek, meşe ve badem ve derinin başak buharlarını solumak; ve son olarak, birkaç kan hattı etiketini saygıyla evdeki bir bagaja veya bir valize koymak. 

Bordeaux Şarap Üretimi

Bordeaux Şarap Üretimi

Bordeaux'nun tarihi, ekonomisi ve kültürü her zaman şarabın üretimi ve pazarlanması ile ilişkilendirilmiştir. İlk Bordo şaraphanesinin doğumunun, MS 37 ve 68 arasında, Romalılar bu toprakları Burdigala olarak adlandırdığı zaman meydana geldiği söylenir. Orta Çağ'da, daha önceki günlerde açık kırmızı bir versiyon olan clairet'ten sonra hala "bordo" adı verilen İngiltere'ye yöneldi. Bu yüzyıllar boyunca bölge aynı zamanda turist radarına da kondu, çünkü efsanevi Santiago de Compostela hac yolunda önemli bir durak haline geldi. Tüm bu azalmalar ile İngilizlerin Yüz Yıl Savaşları boyunca bu kadar kararlı bir şekilde savaşmaları şaşırtıcı değil. Fransa'nın bu coveted köşesi Eleanor of Aquitaine'ye ev sahipliği yaptı ve ilk kocası Fransa'nın Louis VII'sini terk ettiğinde Normandiya Henry II (daha sonra İngiltere Kralı) ile evlendiğinde, hem kendisi hem de topraklar İngiliz yönetimine girdi. Sonuçta Henry Plantagenet, Fatih William'ın torunudur ve çağın Fransız-Fransız belirsizliği, modern Fransa'nın çoğunu tanımlayan ve yüzünü sonsuza dek değiştiren bir savaşta patladı. Güneybatı Fransa, savaşın büyük bir kısmının gerçekleştirildiği aşamaydı; bu nedenle bölgenin birçok kalesi ve soylu ailelerin davalarına ithaf edilmiş sağlam kiliselerin sonu yoktu.

Aradıklarını, dünya hala aradı. Bordeaux şarapları, diğer şarapların ölçüleceği standardı belirledi ve onları gerçekten tatmak için yerinde içmelisiniz - istiridyeleri kolaylaştıran altın Graves ağız dolusu ağzından pürüzsüz gampliğini uyutan Sauternes'in şuruplu yudumuna kadar Kaz ciğeri Médoc'un son bardağına kavuştu tuzlu bataklık kuzu ile eşleştirildi, bu da bir Pauillac üzerindeki mantarın çekilmesine neden oldu - çünkü henüz peynir tabağı gelmedi. Canlandırılmış Bordeaux kenti ve onu gerçek bir çeşit ordusuyla çevreleyen şarap ülkesi arasından seçilebilecek 57 şarap seçeneğine sahip smorgasbord ile tüm bölge sarhoş edici.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler