Çeşme, İzmir

Çeşme, İzmir
Çeşme, İzmir

Çeşme Hakkında

Zarif ve şirin Çeşme, Ege'nin kıyısında, İzmir'in 85 km batısında bir sahil kasabasıdır. Çeşme ismi İzmir'in bu şirin kasabasının çevresinde bulunan "çeşme"lerin bolluğundan gelmektedir. Kelimenin aslı Farsça'dır.

Güneşli Çeşme, Ege'nin Sakız Adasına Yunanistan manzarası, şehir merkezini çevreleyen renkli evleri, en iyi spaları ve dünyanın her yerinden denizcileri çeken yeni bir yat limanı ile tatilciler arasında popülerdir.

Çeşme mülkleri makul bir şekilde fiyatlandırılmıştır ve aileye bol miktarda alan sağlayan cömert yapılar.

Çeşme Lokasyon

Çeşme, İzmir

Çeşme, Türkiye'nin en büyük üçüncü şehri olan Avrupa'yı, Ortadoğu'yu ve Türkiye'yi çevreleyen havalimanlarına bir saatlik mesafedeki İzmir'in 85km batısında. Küçük Çeşme Yarımadası, verimli bir şekilde seyahat edebilecek kadar küçüktür, ancak yine de cazibe merkezleriyle doludur. Çeşme ve çevresindeki en popüler yerleşim alanları, Çeşme ilçe merkezi, Alaçatı, Dalyan, Pasalimani, Ilıca, Altınunus ve kırsal Ovacık'tır. Bu yerleri çeşme yat kiralama hizmeti veren firmaları araştırarak mavi tura kapsamında da görebilirsiniz.

Çeşme Nüfusu

Çeşme yarımadası yaklaşık 40.000 kişiye ev sahipliği yapıyor. Ekonomi turizm, özellikle de her yaz bölgeyi ziyaret eden birçok yolcu gemisi ve balıkçılıktan oluşuyor. Yoğun sezonda, nüfus Çeşme'nin İzmir'in arka bahçesinin yanı sıra bölgeye akın eden kuzey Avrupa'dan gelen yabancı ziyaretçiler olduğu için nüfus neredeyse 500.000'e kadar yükselmektedir.

Çeşme İklimi

Çeşme'nin iklimi, Türkiye'nin başka yerlerinde bulunan çoğu tatil beldesinden daha soğuk ve serindir ve bu, sıcağı sıcağı sevmeyenlere iyi bir alternatif sunar. Yaz aylarında ortalama yüksek sıcaklık 33 derece civarındadır - güneydeki tatil yerlerinden birkaç derece daha soğuktur. Soğuk aylarda, sıcaklık kadranının 13 derece işareti etrafında döndüğünü görür ve yağışların çoğu bu sırada gerçekleşir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler