Dünyanın 6. Büyük Ülkesi Avustralya

Avustralya Hakkında

avustralya

Avustralya, bölgelere göre dünyanın en büyük 6. ülkesidir. Büyük boyutu ve dünyanın geri kalanından soyutlanması nedeniyle Avustralya bazen 'ada kıtası' olarak bilinir. Avustralya'nın en büyük şehirleri Sydney, Melbourne, Brisbane, Perth ve Adelaide'dir. 'Taşra' olarak bilinen çöl alanı toprağın çoğunu kaplar. "Avustralya" adı, güney anlamına gelen Latince "australis" kelimesinden gelir. 

Avustralya Yer Şekilleri

avustralya

İnsanların yaklaşık 45000 yıldır Avustralya'da yaşadıkları tahmin edilmektedir. Avustralya'nın yerli halkı Avustralya Aborjinleri ve Torres Strait Adalılarıdır. Avustralya anakarasındaki en yüksek dağ, deniz seviyesinden 2228m (7310ft) yüksekte bulunan Mt Kosciuszko'dur. 

Dünyanın en büyük resif sistemi olan Great Barrier Reef, Avustralya'nın kuzeydoğu kıyısında bulunur. Avustralya, kentsel alanlar, dağ sıraları, çöller ve yağmur ormanları gibi bir dizi farklı manzaraya sahiptir. Avustralya, koala, kanguru, emu, kookaburra ve platypus gibi çeşitli benzersiz hayvanlara ev sahipliği yapar. Genellikle kendi başlarına tutsalar da, Avustralya'da Brown Snake, Tiger Snake ve Taipan gibi bir dizi tehlikeli yılan vardır. Avustralya, dünyadaki herhangi bir ülkeden daha fazla 750 farklı sürüngen türüne sahiptir. 

Avustralya, yüksek yaşam beklentisine sahip nispeten zengin bir ülkedir. Avustralya 1956 (Melbourne) ve 2000 (Sydney) Yaz Olimpiyatlarına ev sahipliği yaptı. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler