Eyfel Kulesi Çevresi Hakkında

Eyfel Kulesi

Eyfel Kulesi

Eyfel Kulesi Çevresi

Paris'in en lüks mahallelerinden biri olan lüks 7e kuşatması (hemen hemen her bloğun La Tour Eiffel manzarasını sağladığı yer) Fransız burjuvazisine ve topuklu gurbetçilere ev sahipliği yapar. Paris'in güneybatı ucuna komşu olan Eyfel Kulesi, 1889'da açıldığında demir kafesli bir canavarlık olarak kabul edildi. Bugün, özellikle geceleri her saat başı binlerce parlayan ışığın parladığı gece, sevilen bir simgedir.

Burada diğer anıtsal manzaralar da var, özellikle de, bira bardağı diktatör Napoléon'un muazzam mezarının altında yatan, yükselen altın kubbeli, yayılmayan bir Barok kompleksi olan Hôtel des Invalides. Nehir boyunca, Fransız Parlamentosu'nun oturduğu Palais Bourbon, antik Yunan mimarisine 18. yüzyıldan kalma bir saygıdır. Yakınlarda yıldız mimar Jean Nouvel tarafından yaptırılan modern Musée du Quai Branly yer almaktadır. Efendinin heykellerinin hem bahçede hem de zarif Hôtel Biron'un içinde duygusallık yarattığı Musée Rodin'i kaçırmayın. 

Musée Rodin
Musée Rodin

Eyfel Kulesi Çevresinden...

Eyfel Kulesi'nden doğuda, Seine boyunca uzanan geçit sizi Les Égouts'dan (yeraltı gerçek bir kanalizasyon turuna çıkabileceğiniz) ve Amerikan Kilisesi'nden geçirecek. Paris'teki en iyi manzaralardan biri için, Seval'ı Invalides'ten Grand Palais'e kadar uzanan en süslü köprüsü Pont Alexandre III'ü geç. Rus çarının Fransız-Rus dostluğunu kutlaması için adlandırılan 1896 ve 1900 yılları arasında inşa edilmiş ve yaldızlı heykeller, meleklerle ve Art Nouveau lambalarla döşenmiştir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler