Freiburg, Almanya

Freiburg, Almanya
Freiburg, Almanya

Freiburg

Duke Berthold III, 12. yüzyılda serbest ticaret şehri olarak Freiburg im Breisgau'yu kurdu. II.Dünya Savaşı büyük hasar verdi, ancak ustaca restorasyon, Almanya'daki en güzel tarihi kasabalardan birinin orijinal ve çekici ortaçağ atmosferinin yeniden yaratılmasına yardımcı oldu. 16. yüzyıl coğrafyacı Martin Waldseemüller burada doğdu; 1507'de "America" ​​adını haritaya koyan ilk kişi oldu.

Freiburg'un samimi bir görünümü için Münster çevresindeki otomobilsiz sokaklarda dolaşın veya Kaiser-Joseph-Strasse'nin ana alışveriş arterini takip edin. Şehir kapısını (Martinstor) geçtikten sonra, soldan Gerberau'yu takip edin. Şehrin daha büyük kanallarından birinin kıyısında, eski Ağustos manastırını geçerek Insel (ada) çevresindeki eşit derecede pitoresk alana kadar devam eden tuhaf dükkanlara geleceksiniz. Bu kanal, Freiburg'un Eski Kent bölgesindeki birçok caddeden geçen Bächle'ın (brookletler) daha büyük bir versiyonudur. Onları aşabileceğiniz kadar dar Bächle, 13. yüzyılda şehre tatlı su getirmek için yaratıldı. Efsaneye göre, bunlardan birine yanlışlıkla adım atarsanız - ve manzaralara bakan gezginlere olursa - Freiburg'dan biriyle evleneceksiniz. Turizm bürosu her gün 10: 30'da İngilizce yürüyüş turlarına, cuma ve cumartesi 10'da ek turlara sponsorluk yapar. İki saatlik turun ücreti 8 € 'dur.

Freiburg Augustinermuseum
Freiburg Augustinermuseum

Freiburg Augustinermuseum

Freiburg'un katedralini ziyaret, eski Ağustos ayındaki manastırdaki Augustinermuseum'u da keşfetmeden gerçekten tamamlanmamıştır. Katedralin orijinal heykelinin yanı sıra altın ve gümüş kabinler sergileniyor. Ortaçağ'dan günümüze uzanan vitray pencerelerin koleksiyonu Almanya'nın en önemlilerinden biridir.

Freiburg Münsterplatz
Freiburg Münsterplatz

Freiburg Münsterplatz

Freiburg katedralinin etrafındaki meydan, bir zamanlar mezarlık görevi gördü ve pazartesiden cumartesiye bir pazar düzenledi. Odun fırında pişmiş ekmekten jambon, şarap, sirke, meyve ve Kirschwasser'a (kiraz brendi) kadar yerel spesiyaliteler yapabilirsiniz. Güney tarafı, Rönesans Kaufhaus'un (Pazar Evi) önünde geleneksel olarak tüccarlar tarafından kullanılmaktadır. Meydanın kuzey tarafında ürünleri olan çiftçiler var. Burası, beyaz bir rulo ve soğan yığınlarıyla servis edilen bazı yerel sosisleri tadabileceğiniz yerdir. Meydan ayrıca geleneksel tavernalarla kaplıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler