Hayaller Ülkesi Avustralya

Hayallerin Varış Yeri Avustralya

avustralya

Avustralya bir hayaller ülkesidir. Yerli Dreamtime'ın kutsal efsanelerinden, büyük ruhlar mercan resiflerine, yağmur ormanlarına ve kırmızı çöllere kavuştuğunda, Avustralya'yı hayallerinin varış yeri olarak tanımlayan koltuk yolcularına, Land Down Under tüm taktirleri hak ediyor.

Dünyanın en küçük kıtası ve en büyük adası olan Avustralya, ABD ile neredeyse aynı boyuttadır ancak nüfusu New York Eyaleti ve gezegendeki en tuhaf vahşi yaşamın boyutudur. Avustralya aynı zamanda şaşırtıcı karşıtlıklar ve muhteşem güzellikler ülkesidir. Kıyı boyunca, canlı çok kültürlü şehirleri, engin kum adalarını, antik yağmur ormanlarını ve gezegenin en hayranlık uyandıran doğal harikalarından birini keşfedebilirsiniz. 

Büyük Bariyer Resifi. Outback'te, engebeli milli parklar ve kırmızı topraklı çöller, maceralı seyahatte son noktayı sunar.


Avustralya Sidney Opera Binası

sydney opera house


Sidney, Avustralya'dan bahsedilirken çoğu insan Opera Evi'ni düşünür. Büyük mermiler ya da  yelkenler şeklinde olan Sydney'in Bennelong Noktası'ndaki bu ünlü bina, UNESCO Dünya Mirası Alanları listesine girdi ve dünyanın en büyük mimari ikonlarından biri. Konumu çarpıcı. Su, yapıyı üç taraftan çevrelemektedir ve Kraliyet Botanik Bahçeleri güneye sınırlamaktadır.


Danimarkalı mimar Jørn Utzon tasarımı için uluslararası bir yarışma kazandı, ancak teknik ve finansman sorunlarından sonra projeden çekildi. İnşaat sonunda 1973 yılında orijinal bütçenin on katı bir maliyetle tamamlandı. Bu zamana kadar Utzon, muhteşem yaratıcılığını görmeye asla geri dönmeden ülkeyi terk etmişti.

Bugün burada bir performansın tadını çıkarabilirsiniz; restoranlardan birinde yemek yiyin; veya tiyatroları, stüdyoları, konser salonunu, sergi salonlarını ve bir sinema içeren binanın gezisine çıkın. Ancak uzaktan bakıldığında çok daha etkileyici. Opera Evi'ni fotoğraflamak için en iyi yerlerden biri, Kraliyet Botanik Bahçeleri'ndeki Bayan Macquarie'nin Sandalyesidir ya da pitoresk bir perspektif için bir liman gezisine veya feribota atlayabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler