İngiltere'ye Genel Bakış


İngiltere Hakkında

ingiltere

İngiltere, İngiltere'deki en kalabalık ülkedir. İngiltere’yi oluşturan diğer ülkeler ise Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda’dır. İngiltere, Galler’le batıya, İskoçya ise kuzeyiyle sınırlanmıştır. 2011 yılında İngiltere'nin nüfusu 53 milyon civarındaydı.

İngiltere'nin başkenti Londra'dır. Diğer büyük şehirler arasında Birmingham, Manchester, Sheffield, Liverpool, Newcastle ve Leeds bulunmaktadır.

İngiltere, Wight Adası ve Hayling Adası gibi birçok küçük ada içerir. İngiltere ile Fransa arasında yalnızca 34 kilometre (21 mil) boşluk var ve ülkeler 1994'te açılan Kanal Tüneli'ne bağlandı.

İngiltere Tarihi

ingiltere

İngiltere, 1760'da başlayan sanayi devriminden sonra ilk sanayileşmiş milletti. Ünlü İngiliz bilim adamları arasında diğerleri arasında Charles Darwin, Michael Faraday, Isaac Newton ve Stephen Hawking de var.
İngiltere'deki en uzun nehir Severn nehridir. İngiltere ve Galler'de bulunan, uzunluğu yaklaşık 354 kilometre (220 mil) uzanır.
Tamamen İngiltere'de bulunan en uzun nehir Thames Nehri'dir, Londra'dan akar ve yaklaşık 346 kilometre (215 mil) uzunluğunda, Severn Nehri'nden biraz daha kısadır. İngiltere'deki en büyük göl Windermere olarak adlandırılmıştır. İngiltere'deki en yüksek dağ, yaklaşık 978 metre (3.209 ft) yükseklikte bulunan Scafell Pike'dir. İngiltere'nin büyük bir ekonomisi var ve İngiliz sterlini para birimi olarak kullanıyor.
İngiliz bilgisayar bilimcisi Tim Berners-Lee, World Wide Web'i icat etmekle anılıyor.

Çok sayıda etkili İngiliz yazar var ama belki de en bilinenleri Romeo ve Juliet, Macbeth ve Hamlet gibi klasikleri yazan William Shakespeare'dir.

Futbol (futbol) İngiltere'deki en popüler spordur, ancak kriket ve ragbi gibi diğerlerinin de büyük izleri vardır.
Yaz Olimpiyatları, Londra'da 3 kez, 1908, 1948 ve 2012'de yapıldı.

İngiliz hükümdarının (kral veya kraliçe) resmi Londra evi Buckingham Sarayı'dır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler