Kopenhag, Danimarka

Kopenhag, Danimarka
Kopenhag, Danimarka

Kopenhag

Kopenhag Danimarka Krallığı, İskandinavya ve Avrupa arasındaki coğrafi bağdır. Yarı ahşap köyler ve düzenli çiftlikler, kasabaları ve yayaların trafiği değil hızını belirlediği birkaç şehri olan omuzları ovalar. Başkentte Kopenhag - Danimarka København — anneler, bebek arabalarını fırınların dışına güvenli bir şekilde park ederken, açık havadaki kafeler cappuccino-sippers ile doldurulur ve hantal Danimarkalı pedallar, bisiklet trafiği ile kalın şeritlerde çalışmak için. Kasaba 1157 yılına kadar bir balıkçılık kolonisiydi. Büyük Valdemar, onu şu anda parlamento olan Christiansborg'un yerine bir kale inşa eden Bishop Absalon'a verdi. Baltık ticaret yolunda bir merkez olarak büyüdü ve købmændenes havn (tüccarlar limanı) ve nihayetinde København yani Kopenhag olarak tanındı.

Kopenhag Tarihi

Kopenhag Tarihi

Kopenhag 15. yüzyılda kraliyet ikametgahı; Norveç ve İsveç'in başkenti oldu. 1596'dan 1648'e kadar, iyi mimarlığı takıntılı bir Rönesans kralı olan Christian IV, kenti çoğu hala ayakta olan kuleler ve kalelerle taçlandıran bir bina patlaması başlattı. Neredeyse kentin 800 yıllık geçmişinden kalanlar; Kopenhag'ın büyük bir kısmı 18. yüzyıldaki iki büyük yangın ve Napolyon Savaşları sırasında İngiliz bombalamasıyla tahrip edildi.

Bugünün Kopenhag'ı ışıltılı bir iskelet yok ve çoğu başkentin yüksek stresli telaşının az. Kentin çekirdeğinin yaya caddelerinde bulunan sabah havası, pişmiş ekmek ve sabunla yıkanan vitrinlerin yumuşatılmasıdır. Rahat bir şehir diye bir şey varsa, budur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler