Kuzeybatı İrlanda Rehberi

Kuzeybatı İrlanda
Kuzeybatı İrlanda

Kuzeybatı İrlanda

Yükselen uçurumları, tenha altın plajları ve güneş renkli suları ile Kuzeybatı, İrlanda'nın denizden şekillendirilmiş, etkilenmiş ve işkence edilmiş evcilleştirilmemiş vahşi bir parçasıdır. Geniş gökyüzü, şekli değiştiren ışığı, yavaş hareket eden bulut oluşumlarını ve kızıl gün batımlarını takdir etmek için mükemmel bir yer haline getirir. İlçelerde Sligo, Leitrim ve Donegal dolaşırken, bu şekilde yolların eğri olduğunu ve girintili sahil şeridinin, bir dağ vadisinin, glenin veya akarsudan sonra bunu keşfedeceksiniz. Ancak karşılaşabileceğiniz tek trafik sıkışıklığı, düdük sürüsü olacak ve sizi inek hızına düşürecektir.

Büyük ölçekte bir doğa yeri olan Kuzeybatı, rahat bir şekilde takdir edilmelidir. Bulutsuz bir akşam yakalayın ve aurora borealis'in gece gökyüzü görüntüsü, kuzey ışıkları ile büyülenebilirsiniz; ve bu göksel ışık şovunun, hatta şaşırtıcı bir yıldız dolu gökyüzünün ortasında, hayal gücünü körükleyen bir sessizlik bulacaksınız. 

Vahşi Doğasıyla Kuzeybatı İrlanda

Yeats Country İrlanda
Yeats Country İrlanda
Başka hiçbir yerde olmadığı gibi, bu bölge yazar William Butler Yeats'i ve bir ressam olan kardeşi Jack Butler Yeats'i etkiledi. Her ikisi de bu muhteşem yemyeşil ve engebeli kırsal alanı çalışmalarında ölümsüzleştirdi ve "Yeats Country" hala hayranlarını çekiyor. Yirmi birinci yüzyıl Sligo sadece şimdiki zamanda değil, tarihin sorumluluğuyla da vuruyor, çünkü Yeatses'in çocukluk evi, diğerlerinden daha fazla, kendi dehalarına yol açan yerdi - ya da Jack B olarak "Sligo benim okulum ve üstündeki gökyüzü" dedi.

Kuzeybatı İrlanda ezici bir çoğunlukla kırsal ve az nüfuslu. Bu, deneyimleyecek bol miktarda eylemin olmadığı anlamına gelmez. Dolambaçlı sokakları ve İtalyan Mahallesi ile Sligo Town, sadece 18.000 kişilik bir kasaba için inanılmaz bir başarı olan Galway kadar meşgul.

Avrupa'nın en iyi manzaralarında sarhoş olduktan sonra, Slieve League'de Atlantik Okyanusu tarafından yıkandıktan sonra, Donegal'da benzersiz tüvitleri alabilir, masal Glenveagh Kalesi'nde altın kartallara bakabilir, Glencolumbcille Halk Köyü'nde geçmişe bakabilirsiniz ya da taze yerel deniz ürünlerinden örnek alın. Mimari zevklerle dolu Leitrim'deki tekne kenti Carrick-on-Shannon'ın tadını çıkarın ya da ülkenin tamamen keşfedilmemiş bir parçası olan ilçenin yamaçlarında ve yamaçlarında dolaşın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler