Cascata Delle Marmore Şelalesi

Cascata Delle Marmore Şelalesi Doğal Oluşumu


İtalya'nın en güzel şelalelerinden biri Cascata delle Marmore (Marmore'un Şelaleleri) 'dir. İlk bakışta, bu şelale insan yapımı olduğuna inanamıyor. Eski Romalılar tarafından yaratılmıştır. Şelale yüksekliği 165 metredir. Yaratılışından bu yana, dünyadaki en yüksek yapay şelale ve Avrupa'nın en yüksek şelalelerinden biri olmaya devam etmektedir. Cascata delle Marmore, Terni kentinin çevresinde bulunmaktadır. Kaynağı Velino nehri, şelale Nera nehri tarafından oluşturulan vadiye akmaktadır.

Cascata Delle Marmore Şelalesi


Şelale yapay olduğundan her zaman üzerinde otlar olamaz. Kilitleri düzenli aralıklarla açılır. Şelale, bir hidroelektrik santralinin çalışmasını ayarlamak için birkaç yıldır kullanılmaktadır. Turistler her zaman 'şelale çalışmaları' zamanlamasını netleştirmek için bir fırsata sahiptirler ve gerekli günde dönüm noktasını ziyaret ederler. Yapay şelale yapımının geçmişi inanılmaz derecede ilginç.

Cascata Delle Marmore Şelalesi Yapısal Özellikleri

Tarih öncesi dönemde Velino nehri geniş, bataklık bir bölge oluşturdu. Yöre sakinlerine göre, ciddi hastalıkların yayılmasının nedeni buydu. Kanalın su tahsisi için inşası MÖ 271'de Manius Curius Dentatus'un emirleri ile başladı. Zaman içinde, kanal değersiz hale geldi. Çağdaşların gördükleri yapay şelale Ortaçağ'da inşa edilmiştir. 18. yüzyılda olduğu gibi bu pitoresk alan yolcuları cezbetmeye başlamıştı. Şelalenin yanında, ilk küçük köprüler ve görüntüleme platformları inşa edildi.

Cascata Delle Marmore Şelalesi


Cascata delle Marmore veya Marmore Şelalesi, eski Romalılar tarafından yaratılmış insan yapımı bir şelaledir. Toplam yüksekliği 165 m olup dünyanın en uzun insan yapımı şelalesidir. 3 bölümden en üst olanı 83 m. İtalya Umbria bölgesinin bir eyalet başkenti olan Terni'ye 7,7 km uzaklıktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler