Disneyland Paris

Disneyland Paris Fiziki Konumu


Disneyland masalı sadece Florida'da değil, dünyanın diğer ülkelerinde de ağırlıyor. Başkentin pitoresk banliyölerinde bulunan Parisli Disneyland Marne la Vallee, muhtemelen en ünlü ve en popüler olan 'ikiz parklar' arasındadır. 1992'de açılan Paris Disneyland, şehrin tüm özellikleriyle gerçek bir şehir gibi görünüyor.

Disneyland Paris


Kendi istasyonuna, ofisleri olan iş merkezlerine ve modern dairelere sahip yerleşim biriminin yanı sıra bir sürü güzel restoran ve dükkan bulunmaktadır. Parkta 1.943 hektarlık alan var ve konuklara üç tematik rekreasyon alanı sunuyor. İlginç cazibe merkezleri ve rekreasyon alanları, Disneyland Park ve Walt Disney Studios Park bölgelerinde bulunabilir. Dinlenme alanı olan Disney Village, yalnızca gün boyunca değil geceleri de keyfini çıkarmak isteyenler içindir. Disney Village bölgesinde, şafak vakti kadar açık çeşitli gece kulüpleri, diskolar ve restoranlar bulunmaktadır.

Disneyland Paris Tarihçesi

Parktaki bazı ilgi çekici mekanlar, korsan gemisi 'Karayip Korsanları' gibi gerçekten benzersiz. Korsan oyunu yaptıktan sonra ziyaretçiler geminin içine indirebilir ve Creole mutfağının egzotik yemeklerini sunan Blue Lagoon restoranını ziyaret edebilirler. Unutulmamalıdır ki Paris Disneyland topraklarında birinci sınıf bir golf merkezi ve Manchester United futbol okulu da bulunmaktadır. Toplamda, parkta yılda yaklaşık 20 milyon insan tarafından dünyanın dört bir yanından ziyaret edilen 50'den fazla cazibe merkezi bulunmaktadır.

Disneyland Paris


Aslen Euro Disneyland Park, Disneyland Park Fransa, Marne-la-Vallée'deki Disneyland Paris'te bulunan bir tema parkıdır. Park, 12 Nisan 1992'de tesiste inşa edilen iki parkın ilki olarak açılmıştır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler