Durdle Kapı

Durdle Kapı Tarihçesi


Güzel Durdle Kapı kemeri Dorset County, İngiltere'de bulunmaktadır. Bu son derece uyumlu bir kalker formasyonu. Simgesel Yapı Jurassic Coast'ta bulunuyor ve başka bir boyuta giden muhteşem bir kapıyı andırıyor. Kıyı kuşağının oluşturulduğu kaya çok ince, bu da oluşumu daha eşsiz kılıyor. Durdle-Kapı Kemerinin yanında, küçük çakıl taşlarıyla inanılmaz derecede güzel bir kumsal var, romantik yürüyüşler ve dinlendirici bir tatil için ideal bir yer olacak.

Durdle Kapı


Kemerin adı çok ilginçtir ve kelimenin tam anlamıyla 'bir atıştan sonra delik' olarak tercüme edilen eski İngilizce 'thirl' kelimesinden gelir ve 'kapı' anlamına gelen 'kapı' kelimesinden gelir. Turistler için sahilde heyecan verici geziler düzenli olarak yapılır. Yolcular sahil boyunca yol boyunca yürüyebilir ve uçurumları her yandan denize dökerek izleyebilirler.

Durdle Kapı Yapısı

Dar bir dik merdivenle kıyıya inebilirsiniz. Rekreasyona açık mükemmel kumsalların kayanın iki yanında yer aldığı belirtilmelidir. Sahildeki birkaç tecrübeli turist tarafından bilinen bir başka gizli cazibe merkezi var. Durdle-Kapı'nın karşısında kıyı şeridi boyunca yürürseniz, küçük bir kemerle denize asılı olan başka bir uçurum görebilirsiniz. Güzel doğal kemerli pitoresk sahil şeridi, yaz aylarında dinlenmenin yanı sıra yürüyüş yapmak için de mükemmel bir yerdir.

Durdle Kapı


Bournemouth'dan bir otobüs yolculuğu ile güney İngiltere'deki en doğal sahil şeridinden bazılarını keşfedin. Ülkenin tek doğal UNESCO Dünya Mirası Alanı'nı keşfetmek için ünlü Jurassic Coast boyunca Poole Limanı ve Sandbanks ile seyahat edin.

Hem Lulworth Koyu'nu hem de Durdle Door'un doğal kireçtaşı kemerini ziyaret edin ve size yardımcı olmak için birçok bilgi ve harita edinin. Durdle Door'dan tepenin üzerindeki Lulworth Koyu'na doğru hafif bir doğa yürüyüşü yapmak için zamanınızı kullanın ve Hambury Tout'un muhteşem manzaralarını izleyin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler