F F Kulesi

F F Kulesi Fiziki Konumu


En şaşırtıcı ve muhteşem büküm kulelerinden biri Panama'nın başkenti Panama'da görülebilir. Devrim Kulesi'nin yüksekliği 243 metre ve döndürme açısı 360 dereceye ulaşıyor. Ofis gökdeleninin inşası 2011 yılında tamamlanmış, resmi adı The F & F Tower'dur. Kulenin 52 katlı olması, cephesinin çok güzel bir ayna kiremitiyle kaplı olması, bu nedenle gündüz bina harika görünüyor.

F F Kulesi


Gökdelen yapımı 2003 yılında başladı ve 2008 yılına kadar tamamlandı, ancak gökdelen üç yıl sonra görevlendirildi. Kulenin yapımı, prizmanın geometrik dönüşümü ilkesine dayanan çok karmaşıktır. Başlangıçta, proje yerel mimarların yeteneği sayesinde tamamen teorik bir kavramdı.

F F Kulesi yapısı

Gökdelen konumu şehrin en yoğun ticaret caddelerinden biri seçildi. Başlangıçta, gökdelen projesi için yaklaşık 2000 metrekarelik çok küçük bir alan tahsis edilmiştir. Devrim Kule'sinin inşası için ayrılan bütçe de kesinlikle sınırlıydı ve 50 milyon ABD doları tutarındaydı. Başlangıçta mimarlar hata yapma hakkına sahip değildi, ek deneme süresi ve malzeme masrafları olmaksızın ilk denemede muhteşem bir proje gerçekleştirmeyi başardılar. Günümüzde, zemini rengarenk bir cephe ile betonarme betonarme dikilmiş bir gökdelen, kentin ana süslemelerinden biridir. 

F F Kulesi


F&F Tower, Panama Şehri, Panama'da bir ofis kulesidir. Emporis, F & F Tower'ı 2011'de yılın en iyi 10 gökdeleni arasından seçerek, bina tasarımı ve işlevselliği konusundaki mimari mükemmelliği için 10 Emporis Skyscraper Ödülünün birincisinde 7. sıraya yerleştirdi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler