Golden Gate Köprüsü

Golden Gate Köprüsü Harika Manzarası


Golden Gate Köprüsü olağanüstü bir insan yapımı yapı olarak adlandırılabilir. ABD'nin San Francisco kentinde, aynı adı taşıyan körfezin ortasında atılır. Köprü 1937'de açıldı. San Francisco şehrini ve Marin İlçesinin güneyini birbirine bağladı. 1964 yılına kadar açılışından itibaren 2 737 metre uzunluğundaki dünyanın en uzun asma köprüsü olmuştur.

Golden Gate Köprüsü


Köprü inşası 4 yıl sürdü. Büyük açılımı 27 Mayıs 1937'de yapıldı. Açılıştan sonraki ilk 12 saatte kurallara göre Golden Gate Köprüsü sadece yayalar için açıktı. İlk araçların ertesi güne kadar araç kullanmasına izin verilmedi. Körfezin karşısında feribot olmadığından açılışından bu yana, köprü sakinler için büyük önem taşıyordu. Tekneyle yapılan bir gezi uzun ve tehlikelidir.

Golden Gate Köprüsü Tarihçesi

Bugün, dünyadaki en güzel ve görkemli köprülerden biri, intihar için en popüler yerlerden biri olarak bilinir. 1 200'den fazla insan intihar etti ve kendilerini attı. Şu anda, polis köprü devriye gezisi için mümkün olan tüm önlemleri alıyor. Son yıllarda, güvenlik görevlileri her yıl intihar etmeye çalışan yaklaşık 70 kişiyi köprüden çıkarıyor. Umutsuz bireylerin yanı sıra, köprü bu ihtişamlı yapının tadını çıkarmak isteyen çok sayıda gezginleri cezbetmektedir. Buraya bir taksi veya araba kiralayabilir veya bisikletçiler ve yayalar için özel yollar kullanabilirsiniz. 

Golden Gate Köprüsü


Kaliforniya'daki San Francisco Körfezi'nin girişinde, Golden Gate Boğazı üzerinde bir asma köprüdür. Şu anda, dünyadaki en uzun yedinci asma köprüdür. Köprü uzunluğu 2,73 km, ayaklar arasındaki uzaklık 1,28 km'dir, yüksekliği 235 metreyi bulur. Taşıt trafiği için altı şerit vardır

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler