Grand Bassam

Grand Bassam Fiziki Konumu


Côte d'Ivoire'da muhteşem tarihi bir şehir olan Grand-Bassam, tarihi yerleri ve benzersiz mimari eseri seven gezginleri kesinlikle memnun edecek. 1893-1896 döneminde, bu şehir bir Fransız sömürge başkentiydi. Sarı hummanın patlamasından sonra Grand-Bassam orijinal önemini kaybetti.

Grand Bassam


Şehrin tarihi kısmı bir asırdan sonra hayatta kalmayı başarıyor. 2012'de Grand-Bassam, dünya önemi açısından bir dönüm noktası olarak kabul edildi. Grand-Bassam sokakları, hayatta kalan sömürge binaları ve palmiye ağaçlarını hayranlıkla izleyebileceğiniz yavaş yürüyüşler için yaratılmıştır. Günümüzde Grand-Bassam şehrinin toprakları iki bölüme ayrılmıştır - Eski Kent ve Yeni Kent. Nehir boyunca uzanan köprü vasıtasıyla birbirine bağlıdırlar. Yerlilerin çoğunluğu New Town'da yaşıyor.

Grand Bassam Doğal Yapısı


Tarihi bölge de boş değil. Burada nehrin kıyısında balıkçılar görebilir. Sokaklarda yerel sakinler işlerinde acele ediyorlar. Eski şehirde, kültürü ve yerli halkın geleneklerini öğrenebileceğiniz birçok müze ve kültürel obje bulunmaktadır. Ne yazık ki, Eski Kent'in binalarının çoğu artık çok harap durumda ve ihmal edilmiş durumda. Grand-Bassam'ın tarihi bölgesi son zamanlarda UNESCO Dünya Mirası listesinde yer aldı. Yolların sadece bir kısmı ve benzersiz binaların birimleri restore edildi. 

Grand Bassam


Grand-Bassam, Fildişi Sahili'nin güney doğusundaki Abidjan'ın doğusunda yer alan bir kasabadır. 1893 yılından 1896 yılına kadar Fransız sömürge yönetimine başkentlik yapmıştır. Daha sonra, sarıhumma nedeniyle yönetim Bingerville'e transfer edilmiştir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler