High Line Parkı

High Line Parkı Doğal Yapısı


Bir sürü şaşırtıcı pitoresk park New York'taki yabancılar ve yerliler için beklemektedir. Manhattan'ın en ilginç tarafı High Line'dır. Son zamanlarda, on yıldan fazla süredir yıkılmış terk edilmiş demiryolu viyadüğünde açıldı. Şimdi, canlı bitkilerle dikilmiştir. Güzel dükkanlar var. Büyük teraslar, çevredeki sokakların güzel panoramik manzaralarını sunmaktadır.

High Line Parkı


Demiryolu hattının 1980'de kapatıldığına rağmen, bir kolonun dönüştürülmesine yönelik çalışmalar sadece 2006'da başladı ve park 2009'da açıldı. Benzersiz yeşil bölge etkileyici bir ölçeğe göre farklılık göstermektedir. Tribün uzunluğu 2.33 kilometreyi buluyor. Açılışından bu yana, High Line Park yerliler ve turistler arasında çok popüler. Operasyonun ilk beş yılında yaklaşık beş milyon kişi ziyaret edildi.

High Line Parkı Tarihçesi

Birçok kişi parka güneşli bir günde bir bankta oturmak için gelir. Diğerleri için, koşu için favori bir yer haline geldi. Operasyon durduktan sonra tezgâh sökülemedi, bu nedenle tarihsel bir dönüm noktası olarak görülebilir. Geçtiğimiz yüzyılın 30'lu yıllarında şehirdeki sokaklardan yük trenlerinin kaldırılması için inşa edilmiştir. Üstgeçit yüksekliği 10 metredir; dolayısıyla park çevresindeki manzarayı hayranlıkla izlemek için mükemmel bir ortam sağlar. Parkın iyi donanımlı olması, engellilerin High Line Park'tan çok ziyaret edebilmeleri için merdiven ve özel asansörlerle birkaç girişe sahiptir.

High Line Parkı


High Line, Manhattan, West Side Line dediğimiz kullanılmayan New York Central Railroad dağ yolunda yüksek bir bölgede kurulmuştur ve 1.45 mil uzunluğundadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler