Iguazu Şelalesi

Iguazu Şelalesi Doğal Yapısı


Iguazu Ulusal Parkı, Brezilya ve Arjantin ziyaretçileri tarafından iyi bilinir. Bu doğal rezerv iki bölüme ayrılmıştır ve her iki ülkenin topraklarında yatmaktadır. Aynı ada ait bir şelale kompleksi, aynı zamanda iki ülkenin mülkiyeti olarak kabul edilen rezervin kalbinde yer alır ve dünyanın en önemli doğal turistik yerlerinden biridir. Şelale, yalnızca komple genişliği çarpıcı iken yaklaşık 82 metre yüksekliğinde, 4000 metreye ulaşıyor.

Iguazu Şelalesi


Bilim adamlarına göre, şelale büyük bir volkanik patlamadan sonra Iguazu nehri üzerinde kuruldu. Şelaleler, yağmurlu mevsimlerde maksimum etkinliklerine ulaşır. Şu anda Milli Parkın ziyaretçileri, çeşitli belirlenmiş cisimlerin bulunduğu şelale kompleksini değerlendirebilirler. En ünlü düşüş, adı 'Devil's Boğaz' olarak çevrilebilen Gargantua del Diablo'dur. Geniş şelale kompleksi, birçok adayla inanılmaz güzel ve uyumlu bir alan oluşturur. Bu doğal çekiciliği gözlemlemek ve hayran olmak için çok sayıda görüntüleme platformu inşa edilmiştir.

Iguazu Şelalesi Yapısı ve Özellikleri

Bütün kompleksin her biri benzersiz ve ilginç 275 şelale vardır. Geçtiğimiz birkaç yıl içinde, yolların ve podyumların sistemi geliştirildi, bu yüzden Milli Park ziyaretçileri, Iguazu Şelalelerinin güzelliğini ve vazgeçilmez görünüşünü çeşitli önyargılardan takdir etme fırsatı buldular. Brezilya'yı ziyaret eden gezginler, helikopter gezileri sırasında bölgenin kuşbakışı manzarasının keyfini çıkarabilirler. Ancak Arjantin'de bu geziler günümüzde yasaklanıyor.

Iguazu Şelalesi


1.320 km uzunluğunda Güney Amerika'da bir nehir. İsmi Yguazu kelimesinden gelir. İki farklı nehrin Curitiba şehri yakınlarında birleşmesinden oluşur. Parana nehrine dökülmeden önceki son kilometrelerinde Arjantin 80% ile Brezilya 20% arasında sınır oluşturur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler