Ise Tapısağı

Ise Tapısağı Fiziki Konumu


Japonya'da, Ise'nin küçük kasabasında, ülkenin ana türbe - Ise'nin Büyük Tapınağı bulunmaktadır. Tapınağın sadece rahiplerinin yanı sıra imparatorluk ailesinin temsilcileri de topraklarına girebilir. Sıradan gezginler, sadece uzaktaki dini tapınağa hayran olabilirler. Ülkenin ana tapınağı mütevazı görünüyor. Ahşaptan inşa edilmiş ve yüzyıllar öncesine dayanan geleneklere uygun olarak dekore edilmiştir.

Ise Tapısağı



Shinto ölüm ve yeniden doğuş kavramına uygun olarak, tapınak her 20 yılda tamamen tahrip ediliyor ve daha sonra yeniden inşa ediliyor. Bundan dolayı kısmen inşaat, ölçek ve görünüş açısından oldukça mütevazi. Ana Shinto tapınağı, güneş Amaterasu tanrıçası adamıştır. Tapınağın duvarları içinde birçok benzersiz ulusal hazineler ve emperyal kalıntılar vardır. İşte, burada Kutsal Aynanın saklandığı yer.

Ise Tapısağı Yapısı


Erişilemez olmasına rağmen Ise Tapınağı, turistler arasında inanılmaz derecede popüler. Yoğun yeşil tepeler ve el değmemiş ormanlarla çevrili en güzel doğal alanda bulunmaktadır. Yolcular pitoresk yerlerde dolaşmaya ve kayalıklardan bir tanesinden tapınağa hayran kalma şansına sahip olacaklar. Tapınağı çevreleyen milli parkın bulunduğu bölgede pek çok ilginç tarihi alan ve diğer türbeler var. Büyük Tapınaktan farklı olarak, herkese açıktır. 

Ise Tapısağı



Ise Tapınağı veya resmî olarak Jingū, Japonya'nın Ise kentinde bulunan bir Şinto tapınağıdır. Tapınak kompleksi iç tapınak Naikū ile dış tapınak Gekū olmak üzere birbirlerine altı kilometre uzaklıkta bulunan iki önemli tapınağı içerir. Bunlara ek olarak 120 adet yan tapınak bulunmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler