Karayolu Leh-Manali

Karayolu Leh-Manali Konumu


Hindistan Manali-Leh karayolu üzerindeki tehlikeli dağ yolları arasında öncelikli önemi hak ediyor. Otoyol, aynı ismin iki yerleşimini birbirine bağlar. Kar yüksekliği Himalaya'dan geçer, yüksekliği deniz seviyesinden 2-3 km yüksekliktedir. Keskin dönüşlerin bolluğu ve parçanın mütevazi bir genişliği tek tehlikey değildir. Çoğu yol bölümü, bu yerlerin tipik olan buzuyla kalıcı olarak örtülür. Heyelanlar ve çığlar sık ​​görülen olaylardır.

Karayolu Leh-Manali


Motorlu taşıtlar için yol sadece yılın 4 ayı açıktır. Bu sefer birçok turist çekiyor. Koçlar sürekli olarak tehlikeli yol üzerinde duruyor ve en cesur yolcular kendi başlarına araba kiralamayı tercih ediyor.

Karayolu Leh-Manali Yapısı


En fazla 30 km / saat'lik bir hızda yolda ilerlemeniz önerilir ve yolun bazı bölümlerinde yalnızca 15 km / saat'lik bir hız geliştirebilirsiniz.

Karayolu Leh-Manali


İkinci durumda durum, karayolu kalitesizliği ve dik tırmanışlarla değil dağa çok yavaş tırmanan kamyonlarla karmaşıktır. Dağ karayolunda ciddî trafik sıkışıklıkları oluşur ve her gün yol kenarlarında bozulmuş otobüs ve kamyonları görebilirsiniz. Tüm bu tehlikeler, pitoresk dağları ziyaret etme ve Manali-Leh otoyolunun bir sonraki keskin dönüşünü başarılı bir şekilde aştıktan sonra adrenalin aceleye getirme fırsatı ile çekilen çok sayıda turisti rahatsız etmiyor. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler