Konfüçyus Pekin Tapınağı

Konfüçyus Pekin Tapınağı Fiziki Konumu


Çin başkentinin kalbinde, büyük düşünüre ithaf edilmiş bir tapınak vardır. 1302'de inşa edilmiştir. Diğer birçok dini tapınak gibi tapınak imha ve yeniden yapılandırma çalışmalarına başlamış, ancak 700 yılı aşkın süredir tapınak orijinal görünümünü korumayı başarmıştır. Pekin Konfüçyüs Tapınağı dünyanın en büyüklerinden biridir. Büyüklüğü Qufu'da bulunan tapınağa sadece ikinci sırada. Yüzlerce yıl sonra eski bir binanın bazı duvar duvarları da dahil bazı unsurları atlattı. Ana kapının girişinde görülebilirler. Ekranın tapınağı kötü ruhlardan koruduğu düşünülüyor.

Konfüçyus Pekin Tapınağı


Pekin'deki tapınak, turistik açıdan en şaşırtıcı kabul edilir. Eski Çin kültürünü tanımaya istekli olan tüm ilgililere açıktır. Tapınaktan bir yürüyüş son derece heyecan verici olacak. Oldukça güzel pitoresk avluları, eski heykeller ve stel ile oyulmuş antik adanın sözlerini görebilirsiniz. Tapınak salonlarının bir kısmı, muhteşem sergilere ait bir koleksiyonu temsil eden bir müzeye dönüştürülür.

Konfüçyus Pekin Tapınağı Yapısı

Tapınağın tüm binaları ve park alanları ile olan alanı yaklaşık 20 000 metrekare. Bugün, bu ulusal öneme sahip bir turistik. Kompleksin en sıradışı süsü, 198 taş tabletten oluşan bir grup. Jinshi derecesine göre sınavı başarıyla geçen 51 624 kişinin ismi oyulmuş. Taş davullar, eski çanlar, ipek için yakma fırını ve ayrıntılı desenlerle süslü pavyonlar, Konfüçyüs kültürünün güzel tapınağın ziyaretçileri tarafından görülebilen değerli nesnelerinden sadece birkaçı. 

Konfüçyus Pekin Tapınağı



Pekin'deki bu Konfüçyüs tapınağı, Konfüçyüs'ün evi olarak bilinen Qufu şehrindekinden sonra en büyük 2. Konfüçyüs tapınağıdır. 1302'de inşa edilen tapınak Ming ve Qing hanedanlığı zamanında 2 kat genişletilmiştir ve şu anda 20.000 m2'lik bir alanda yer almaktadır.

Pekin'deki Konfüçyüs tapınağı 1911'e kadar resmi kişilerin Konfüçyüs'e saygılarını göstermek için kullandıkları bir yer olarak hizmet vermiştir. Şu anda ise hem Konfüçyanizm'e inanların başlıca yeri hem de ufak bir müze haline gelmiştir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler