Marina Bay Stadyumu

Marina Bay Stadyumu Konumu


Singapur'un yüzen yat limanında yer alan 'Marina Körfezi Stadyumu' muhtemelen dünyadaki türünün en özgün binalardan biridir. 1995 yılında Singapur futbol takımı için özel olarak inşa edilmiştir. On yıldan fazla bir süredir Marina Bay dünyanın tek yüzme stadyumudur. Stadyumun 30.000 kişiyi ağırlayacak tek tribünü anakarada bulunuyor ve oyun alanı tamamen suyun üzerindedir. Özellikle, benzersiz stadyum için, uzunluğu 120 metre, genişliği - 83 metre olan çelik platform, Golf Marina Körfezi'nde inşa edildi.

Marina Bay Stadyumu



Bu platform inanılmaz derecede güvenlidir ve 9000 kişinin ağırlığına karşılık gelen 1000 tonu aşabilir. 2007 yılından bu yana sadece spor etkinlikleri değil aynı zamanda konserlerin yanı sıra orijinal kayan stadyum üzerindeki farklı sergiler ve ulusal bayramlar da yapılmaktadır. Singapur stadyumunun hala ilginç bir sırrı var. Anakaranın kenarındaki platformu ile platformu arasında Formula 1 pisti uzanıyor. Sadece sporcular değil, aynı zamanda tanınmış pek çok atlet, dünyanın tek yüzme stadyumunu kendi gözleriyle görmeyi hayal ediyorlar.

Marina Bay Stadyumu Doğal Yapısı

Singapur, Malezya Yarımadası’nın en güney ucunda yer alan bir Güney Asya ada ülkesi. Asya ülkelerinin karakteristik özelliklerini pek de taşımayan, yüksek hayat standartlarına sahip şehir devleti Singapur, bugün dünyanın en gelişmiş ve refah seviyesi yüksek ülkelerinden birisi.

Marina Bay Stadyumu


19. yüzyıl başlarında Güney Asya’da, Hollanda ve İngilizler arası yoğun bir sömürgecilik rekabeti yaşanıyordu. İngilizler, bölgede hakimiyeti kurmak için Singapur’u bir merkez üs olarak seçmeden önce burası küçük bir balıkçı kasabasıydı. Adanın stratejik önemini keşfeden İngiliz memuru Sir Stamford Raffles, 1819 yılında İngiliz limanı kenti olarak kuruma çalışmalarına başlamasıyla tüm kaderi değişmiş.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler