Rio Karnavalı

Rio Karnavalı Konumu


Rio de Janeiro'daki Karnaval, dünyaca ünlü ve dünyadaki en tanınmış karnavaldır. Ana şehir etkinliği Kül Çarşamba gününden önce Cuma günü başlıyor. Brezilya'daki en iyi samba okulları tatil için hazırlık aşamasındadır. Bazılarına göre, muhteşem bir tatilin tam kaynağı bilinmiyor, karnaval aslında bir Yunan bahar şenliği idi. Romalılar aynı geleneği benimsedi.
Ortaçağ'da karnaval fakirlerin bayramı olarak kabul edildi. Yine defalarca yasaklandı, ancak yerli halk her defasında tatil hakkını savunmayı başardı. Yüzlerce yıldır karnaval büyük ölçekli bir kutlama haline geldi. Rio Carnival için hazırlıklar olaydan aylarca devam ediyor ve yüzbinlerce insan hazırlık aşamasında. Modern tatilin kimliğini ve tarihi cazibesini kaybetmesine rağmen, büyük oranda bir olay olmaya devam ediyor.

Rio Karnavalı


Rio Karnavalı Yapısı


Tatil programı çeşitlidir ve yeterince doymuştur. Kral ve Karnaval Kraliçesi her yıl seçilir. Samba okulları töreni en önemli olay olmayı sürdürüyor. Parlak taşlar, gürleyen müzik ve yüz binlerce hevesli insan el işi kostümleri içinde görkemli dansçılar. Gezegenin en popüler Karnavalı, bir dizi orijinal geleneğe sahiptir. Benzersiz olması gereken kostümlerin hazırlanması ve büyük arabaların inşası çok zaman alır. Her samba okulu parti için ilginç performanslar hazırlıyor. Çok sayıda ilginç eğlence, açık hava konseri ve havai fişek gösterileri yanı sıra konukların, dünyanın en çılgın partilerinden biri olan Rio Karnavalı'ndan bekleyebilecekleri çeşitli gastronomi etkinlikleri.

Rio Karnavalı


Rio Karnavalı, Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinde düzenlenen dünyanın en ünlü festivali ve en büyük karnavalı. Hristiyanlık inancındaki Büyük Perhiz'den önce düzenlenmektedir. Karnavalda düzenlenen geçişlerde samba okulları ve milyonlarca insan yer almaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler