Taş ocağı Ruskeala

Taş ocağı Ruskeala Konumu


Ruskeala mermer kanyonu, Rusya'da Karelya Cumhuriyeti'nde bulunan bir turizm kompleksidir. Gerçekten dünyanın en büyük doğal cazibe merkezlerinden biridir. İlk maden ocağı, 18. yüzyılda Rus İmparatoriçesi Catherine II döneminde bu alanda ortaya çıktı. Taş ocağının önemli bir kısmı elle kazıldı. Ocak yaklaşık 460 metre boyunca kuzeye doğru uzanır, ortalama genişliği 100 metre, bazı kısımların derinliği 50 metre kadardır.

Taş ocağı Ruskeala


Ruskeala'da mayınlı mermer, en görkemli katedral ve saraylarda finiş olarak kullanılmıştır. Kazan Katedrali'ndeki zemin, nadir bulunan ve increadibly güzel mermerle kaplıdır, Hermitage'taki eşyalar aynı zamanda malzemeden yapılmıştır ve St. Petersburg metrounun bazı salonları güzel mermer kaplamalara sahiptir. Kanyon günümüzde sele balığa çıkar ve çevresi doğa rezervi ilan edilir.

Taş ocağı Ruskeala Yapısı

Bugün tamamen turizm için donanımlı olan güzellik ve tarih mirasını sevenler için en sevilen yer. Turistler rahat yol boyunca gezinip sahnenin tadını çıkarabilir, bir tekneye binebilir ve farklı izleme platformlarını ziyaret edebilir. Şimşir sıcağında, berrak suda yüzmeye götüren cazibeye karşı koymak çok zordur, bu nedenle burada suyun her zaman çok soğuk olduğu düşünülmelidir. Yıllar geçtikçe, kanyonun etrafındaki yamaçlar sık ​​sık ağaçlar ve çalılarla kaplıdır; bu nedenle, bir adamın böyle uyumlu bir jeolojik oluşumların oluşumunda bir elinin olduğunu bir bakışta anlamak zor.

Taş ocağı Ruskeala


Sortavala bölgesinde (Kuzey Ladoga) Karelya'da bulunan şaşırtıcı derecede güzel bir yer. Kendi başınıza oraya gitmek nispeten kolaydır. Tabii ki büyük trafik sıkışıklığı yoksa araba ile seyahat süresi yaklaşık 4-5 saattir (haritaya bakın) Ruskeala Kanyonu şimdi su ile doldurulmuş eski bir mermer ocağıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Kızıl Kum Plajı