Balaclava Deniz Üssü

Balaclava Deniz Üssü Konumu


Kırım'da alışılmadık geziler yapan taraftarlar, Balaklava'da bulunan bir zamanlar gizli olan denizaltı üssünü ziyaret etme fırsatı bulacaklar. SSCB döneminde bu üs, devletin en büyük askeri tesislerinden biriydi. Ölçeği o kadar büyük ki 14 denizaltı bir anda rıhtıma gizlenebilir. Temel inşaatı 1954'te başladı ve 9 yıl sürdü, 1963'te tamamen bitti. Kompleks son derece güvendeydi, 100 kT kapasiteli bir nükleer patlamaya dayanabiliyordu.

Balaclava Deniz Üssü


Askeri üs pitoresk bir koyda bulunuyor. 1993'te tamamen terk edildi. Mahalle sakinleri kompleksin çoğunu hurda metal içine parçaladılar ve 2002'de müze korunan binalarda açıldı. Müzenin ana sergileri, askeri üs çalışmalarıyla bağlantılı olan şeylerdir. Müzede, eski fotoğrafların, denizaltı modellerinin, eski çapaların ve askeri üniformaların koleksiyonlarını ve ayrıca elde edilen fabrika ekipmanlarını görebilirsiniz.

Balaclava Deniz Üssü Yapısı

Müzenin büyüklüğü, ziyaretçilerinin birkaç on yıl önce denizaltıların tamir edildiği eski eski kuru rıhtıma bakma şansı var. Askeri üs cephaneliği de korunmuş ve bugün müzenin en büyük fuarını temsil ediyor. Günümüzde askeri-tarihi kompleks yenilenmektedir. Müzenin boyutunu yakında genişletmek ve yeni benzersiz sergilerle koleksiyonu tamamlamak planlanmaktadır. Askeri üs, yıl boyunca ziyaretçilere açıktır. 

Balaclava Deniz Üssü


Sovyetler Birliği dağılmadan önce, soğuk savaş yıllarında denizaltıları gizlemek için kullanılan üs şimdilerde Ukrayna’nın Balaklava bölgesinde müze olarak hizmet vermekte.

1993 yılına kadar faal olan üssün, atom bombası saldrılarında dahi içerideki personeli hayatta tutabilecek şekilde tasarlandığı söylenmekte. Balaklava, Sovyetler Birliği’nin en gizli yerleşim alanlarından biriydi. Balaklava, nüfusunun neredeyse tamamı o dönemde bu üste çalışmış.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler