Cordoba, İspanya

Cordoba, İspanya

Cordoba Hakkında

Guadalquivir Nehri'nin kuzey kıyısında stratejik bir konumda bulunan Córdoba, İspanya'nın Roma ve Mağribi başkentiydi ve ünlü Mezquita'nın etrafında toplanan eski mahallesi, ülkenin Mağribi mirasının en büyük ve en samimi örneklerinden biri olmaya devam ediyor. Bir zamanlar bir ortaçağ kenti, üç dini kültürünün (İslam, Yahudi ve Hıristiyan) barışçıl ve müreffeh bir arada yaşamasıyla ünlü Córdoba, aynı zamanda İber Yarımadası'nın kültürel tarihi için mükemmel bir analog.

Bugün Córdoba, 330.000'den biraz az olan mütevazı nüfusu ile kültürel bir derinlik ve yoğunluk sunuyor - halifeliğin günlerinin büyük emirleri, halifeleri, filozofları, doktorları, şairleri ve mühendislerinden doğrudan miras - şehrin mevcut ticari ve siyasi gücü. Sanatsal ve tarihi hazineleri, genel olarak adlandırıldığı gibi Mezquita-Catedral (cami-katedral) ile başlar ve Judería'nın (ortaçağ Yahudi mahallesi) sargılı, badanalı sokaklarında devam eder; yasemin, sardunya ve portakal çiçeği dolu teraslar; Rönesans sarayları; ve Mağribi zanaatkârları tarafından doğrudan eski camiler üzerine inşa edilen iki düzine kilise, manastır ve hermitage.

Viana Sarayı, Cordoba

Viana Sarayı, Cordoba

Bu 17. yüzyıl sarayı, Córdoba'nın en görkemli aristokrat evlerinden biridir. Museo de los Patios olarak da bilinir ve her biri farklı 12 iç avlu içerir; teraslar ve bahçeler selvi, portakal ağacı ve mersin ile dikilir. Binanın içinde bir taşıma müzesi, bir kütüphane, kabartmalı deri duvar asma, telkari gümüş ve büyük galeriler ve merdivenler bulunmaktadır. Girerken, atlı arabaların girişine izin vermek için ilk verandadaki köşe sütununun kaldırıldığını unutmayın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler