Delhi Pillar

Delhi Pillar Konumu


Hindistan'ın Delhi kentinde gizemli bir dönüm noktası olan Demir Sütun var. Şehrin eteklerinde yer alan ve yaklaşık 600 yıl önce bilim insanlarının görüşlerine göre inşa edilmiştir. Kolon tamamen demirden yapılmış olmasına rağmen, çok uzun süre var olan korozyondan zarar görmemiştir ve orijinal halini 16 yüzyıl boyunca muhafaza etmiştir. Modern bilim adamları, bu tuhaf gerçeğe dair herhangi bir açıklama bulamıyorlar ve sütun oluşum biçimini bile açıklayamıyorlar.

Delhi Pillar



Yerliler, Demir Sütunu'nu gerçek bir mucize olarak görüyor ve büyülü güce inanıyorlar. Birçoğu, kolonun temasından sonra birçok hastalığın iyileştiğini ve arzuların gerçekleşmesi ile hesaplanabileceğini iddia ediyor. Dev demir sütun yüksekliği 7 metre, ağırlığı yaklaşık 6.5 ton.

Delhi Pillar Yapısı


Dünyanın birçok gizemli binasının aksine, Delhi Demir Sütun'unun tarihi iyi biliniyor. İki yaşındaki hükümdar Chandragupta'nın onuruna 415 yıl dikildi ve tapınak kompleksinin bir parçasıydı. 1050'de sütun, bugün görülebilecekleri Anang Pol Hükümdarı tarafından Delhi'nin diğer bölgesine taşınmıştır. 5. yüzyılda, demir zengin ve gelişen devletin en önemli özelliklerinden biri olarak düşünülmüştür, bu nedenle bu malzemenin direklerin inşası için kullanıldığı şaşırtıcı değildir. Bilginler yıllardır Delhis sütunundaki bazı sırları tahmin etmeye çalışıyorlar. Ancak hipotezler sadece yeni sorular uyandırıyor. Versiyonlardan birine göre, sütun, saf saf demirden dövülmüş. Bu materyal nereden kazandı, ancak belirsiz kaldı.

Delhi Pillar



Delhi'nin demir direği, bir "Kral Chandra", muhtemelen Chandragupta II tarafından inşa edilen 16 inç çaplı, 23 feet 8 inç yüksekliğinde bir yapıdır ve şu anda Hindistan, Delhi'deki Mehrauli'deki Qutb kompleksinde durmaktadır. Yapımında kullanılan metallerin paslanmaya dayanıklı bileşimi ile ünlüdür.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler