Naavajo Köprüsü

Navajo Köprüsü Konumu


Birçok bungee atlama fanı, ABD'de bulunan Büyük Kanyon Milli Parkı'nı ziyaret ediyor. Bungee'nin özel platformunun bulunduğu Navajo yaya köprüsü. Tecrübeli gezginler Eylül ayında bu bölgeyi ziyaret etmeyi tercih ediyor. Şu an çevredeki manzara çok hoş görünüyor.

Naavajo Köprüsü



Yüksek sezonda sık sık sıra, birkaç yüz metre cazibe uzanır. Binlerce kişi, yalnızca 4 saniye süren özgürlük duygusu için sıraya giren saatlerce beklemektedir. Navajo yaya köprüsü, altındaki Colorado Nehri'ni akan Mermer Kanyon'un üzerinde uzanıyor. Köprünün yüksekliği 142 metredir, bundan da mükemmel panoramik milli parka açılır.

Naavajo Köprüsü Yapısı


Navajo köprüsünü tekil olarak tanımlamış olsak da, birbirine çok yakın iki köprü bütünüdür. Yayaların emrinde, bungee atlamanın yapıldığı bir köprü vardır. Cazibe organizatörleri, köprü üzerinde hala bir yer olmadığını söyledi. Otomobilin sesi sizi rahatsız edecek, görkemli ihtişamın tadını çıkaracak ve dalabilir. 

Naavajo Köprüsü



İlk Navajo Köprüsü'nün tamamlanmasından önce, Arizona ve Utah arasındaki tek Colorado Nehri geçişlerinden biri, Lee'nin Feribot servisinin 1873'ten beri faaliyet gösterdiği Glen Canyon'un ağzında köprü alanından yaklaşık 5 mil (8,0 km) uzaklıkta bulunuyordu. Feribot alanı, hem kuzey hem de güneyde seyahat edenler için nehre nispeten kolay erişim olarak seçilmiştir. 1920'lere gelindiğinde, otomobil trafiği feribot hizmetini kullanmaya başladı, ancak olumsuz hava koşulları ve sel baskınları düzenli olarak önlendiğinden, güvenli ve güvenilir bir geçiş olarak görülmüyordu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler