Etendeka Parana Trapps

Etendeka Parana Trapps Konumu


Parana-Etendeka ili keşfetmek inanılmaz derecede şaşırtıcı. Bu magaralı yer Brezilya'dadır. 130 milyon yıl önce kurulmuştur. Bu ilin alanı bir buçuk milyon kilometrekare, ancak bilim adamları lav alanının iki kat fazla olabileceğini dışlamıyor.

Etendeka Parana Trapps



Marslı bölgenin başlıca turistik yerlerinden biri Rio Grande Dağı'dır. Görünümünün kesin nedeni bilinmiyor, ancak bilim adamları, milyonlarca yıl önce o yerde en büyük volkanik patlamanın yaşandığını dışlamıyor. Büyük patlamaların ardından geçen jeolojik değişiklikler çok etkileyiciydi. Araştırmacılar, pitoresk Tristan da Cunha adasının bu volkanik faaliyetin bir sonucu olarak ortaya çıktığını ileri sürdü.

Etendeka Parana Trapps Yapısı


Magmatik Parana-Etendeka ili, dünyanın en kompleks yapılarından biri olarak kabul edilmektedir. Araştırmacılar için çok değerli nadir bulunan mayınlar kendi topraklarında bulunur. Gezginler inanılmaz derecede güzel dağ sıraları ve ormanları ile bu pitoresk bölgeye çekilmektedir. Çarpıcı manzaralar ve açık hava etkinlikleri için ideal koşullar avantaj olarak hareket eder. Yürüyüş ve bisiklet için çok sayıda yer var. Bu yerler, en yüksek ve en tehlikeli dağ zirvelerini fethetmeyi düşleyen tırmanıcıları cezbetmektedir. Bir zamanlar lav akıntıları tarafından yıkılan geniş bölge bugün inanılmaz derecede pitoresk. Bize doğal güçlerin gücü hakkında hatırlatıyor. 

Etendeka Parana Trapps



Paraná ve Etendeka'daki bazalt numuneleri Erken Kretase'nin Valanjina aşamasında yaklaşık 132 Ma yaştadır . Dolaylı olarak, yırtma ve uzatma muhtemelen Paraná ve Etendeka tuzaklarının kökenidir ve Walvis Ridge (Gough / Tristan hotspot ) ile bağlantılı oldukları için Gough ve Tristan da Cunha Adaları'nın da kaynağı olabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler