RİOMAGGİORE KASABASI

RİOMAGGİORE KASABASI KONUMU

İtalya'daki Riomaggiore, dünyanın en güzel yerlerinden birinin unvanını talep edebilir. Bu kasaba, La Spezia eyaletinin kıyısında yer almaktadır. Kayalıklara elverişli bir konumdadır. Çeşitli renklerde boyalı küçük evleri yüzünden bir çok turist biliniyor. Yolcular, muhteşem dağ manzarası ile ilgi çekerler. Turistler, orijinal güzelliğini korumayı başaran İtalya'daki en güzel pitoresk plajları da ziyaret edebilirler.

RİOMAGGİORE KASABASI


Tarihî kayıtlara göre, kent 13. yüzyılda kurulmuştur. Bugün, yaklaşık 10 kilometre karelik bir alanı kaplar. Kasabada yaklaşık 1. 700 kişi sürekli yaşıyor. Birçok gezgin, yakınlardaki Manarola köyünü ziyaret ettikten sonra bir gezi turunda Riomaggiore'ye gelir. Bu küçük yerleşim yerlerinden ikisi, Aşkın Yolu adı verilen güzel dağ yoluyla bağlantılıdır.

RİOMAGGİORE KASABASI YAPISI


Eski şehrin ulusal boyutta bir sembolü var - özel yemek tarifleri doğrultusunda hazırlanan lezzetli şarap. Ziyaretçilerin en taze deniz ürünlerinin spesiyalitelerinin ve en iyi yerel şaraplarının sunulduğu bazı harika etnik restoranlar var. 

RİOMAGGİORE KASABASI


Şarap şişesi en popüler turist hediyesi olmaya devam etmektedir. Şarap imalathanesinde satın alabilirsiniz. Riomaggiore, araba kullanmanın yasak olduğu dünyanın birkaç kasabasından biridir. Dağ sokakları çok dar ve diktir. Gezginler yürüyerek veya bisikletle seyahat etmeyi uygun bulacaktır. Turistler ayrıca bir scooter kiralayabilir. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler