Sarria, Barselona

Sarria, Barselona

Sarria

Sarrià köyü aslında tepelerden Barselona'ya bakan bir çiftlik ve kır evleri kümesiydi. Bir zamanlar “rüzgarlar, dereler ve manastırlar” dan başka bir şey olarak görmezden gelinen bu sessiz yerleşim, şimdi şehrin üst kenarındaki ana yerleşim bölgesidir. Meydanda bir keşif başlatın - çeşitli zamanlarda, antika ve biblo pazarları, kitap fuarları, zanaatkar yiyecek ve şarap fuarları, sardana dansları (Pazar sabahı), konserler ve Noel yarışmaları. 10. yüzyıldan kalma Sant Vicenç Romanesk Kilisesi, ana meydan Plaça de Sarrià'ya hakimdir; hafta sonu geceleri aydınlatılan çan kulesi gerçekten etkileyici. Kiliseden Passeig de la Reina Elisenda'nın karşısında (solda 50 metre) 100 yaşındaki Moderniste Mercat de Sarrià var.

Meydandan, kilisenin solundaki Placeta del Roser'den, Plaça de la Vila'daki zarif Belediye Binası'na (1896); ünlü Sarrià heykeltıraş Josep Clarà (1878–1958) tarafından meyve tanrıçası Pomona'nın bronz bronz heykeline dikkat edin. Belediye Binası'nın solundaki minik Carrer dels Paletes'i takip edin (nişte yer alan aziz Sant Antoni, paletlerin ya da duvarcıların koruyucu azizi) ve sağda köyün High Street'i olan Major de Sarrià'da. Öğle yemeğinde, 1873'ten beri işte (ve neredeyse hiç değişmeden) yürürken sağdaki Casa Raphael'i deneyin. Daha sonra sola Carrer Canet'e dönün. Sağdaki iki katlı sıra evler ilk olarak köy mülklerindeki işçiler için inşa edildi, şimdi diğer kullanımlara dönüştürüldü (okul öncesi dahil); bunlar ve No. 15, 21 ve 23'ün karşısındaki evler Sarrià'da kalan birkaç orijinal köy evi arasındadır. Carrer Cornet i Mas'ın ilk köşesinden sağa dönün ve Carrer Jaume Piquet'e doğru iki blok yürüyün.

Sarria, Barselona

Sarria Hakkında

Solda, sahte ortaçağ üst pencereleri, ferforje ızgara, çiçek ve meyveli süslemeler ve organik kavisli ve organik kıvrımlı mimar Domènech i Montaner'in işi olduğu düşünülen Barselona'nın en mükemmel küçük formatlı Moderniste evi No. 30. Gaudí'nin kendisinden veya esinlenerek yapılmış ahşap kapılar. Cornet i Mas'ın bir sonraki durağı Sarrià'nın en güzel meydanı olan Plaça Sant Vicens, eski Sarrià evleri tarafından çevrelenmiş ve Sarrià'nın patronu St. Vicenç'in heykelinin üzerinde bulunan ve her zaman olduğu gibi, onu MS 302'de Valencia'da şehit edildikten sonra Akdeniz'in dibinde. Carrer Mañé i Flaquer ile alt köşedeki kafe Can Pau, bir zamanlar yazar Gabriel García Marquez ve Mario Vargas Llosa'nın cenneti olan yerel mekân. 1960'ların sonunda ve 1970'lerin başında Sarrià.

Bakılacak diğer Sarrià görülecek yerler arasında, biri Plaça Sarrià 9-10 ve diğeri Bar Tomás'ın üzerindeki Major de Sarrià 57'de bulunan iki Foix pastanesi bulunmaktadır. Dükkanın kurucusunun oğlu olan J.V. Foix (1893–1987), 40 yıllık Franco rejimi sırasında Katalan dilini canlı tutmada kilit bir oyuncu olan 20. yüzyılın büyük Katalan şairlerinden biriydi. Binbaşı de Sarrià'daki dükkan, evi şairin doğum yeri olarak tanımlayan ve en unutulmaz ayetlerinden birine yazılan, "Her aşk diğer aşkta gizlidir / her dil ortak bir dilin suyudur / her ülke, tüm inançların anavatanına dokunursa, daha yüksek bir inancın can damarı olacaktır. "

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler