Sevilla Katedrali, İspanya

Sevilla Katedrali, İspanya

Sevilla Katedrali

Sevilla'nın katedrali sadece abartılı olarak tanımlanabilir: İspanya'daki en büyük ve en yüksek katedral, dünyanın en büyük Gotik binası ve dünyanın üçüncü büyük kilisesi Roma'daki St. Peter ve Londra'daki St. Paul'dan sonra. III. Ferdinand, 1248'de Sevilla'i Moors'tan ele geçirdikten sonra, 1171'de Yusuf II tarafından başlatılan büyük cami Meryem Ana'ya yeniden düzenlendi ve bir Hıristiyan katedrali olarak kullanıldı. 1401'de Sevilla halkı, büyük şehirlerinin ihtişamına eşit olacak yeni bir katedral inşa etmeye karar verdi. Eski camiyi indirdiler, sadece minaresini ve dış avlusunu terk ettiler ve mevcut binayı bir asırdan fazla bir sürede inşa ettiler - o zaman için dikkate değer bir başarı.

İçindeki önemli noktalar arasında, Christendom'un en büyüğü (65 fit 43 feet) ve Mesih'in hayatından 36 sahneyi tasvir eden muhteşem bir sunak (Capra Mayor) (2014 yılında restore edilmiş) bulunan Capilla Mayor (Ana Şapel) yer alıyor.

Sevilla Katedrali Hakkında

Katedralin güney ucunda Christopher Columbus'un anıtı vardır: tabutu, İspanya'nın ortaçağ krallıklarını temsil eden dört kral tarafından çevrilidir: Kastilya, León, Aragon ve Navarra. Karşı (kuzey) uçta, 18. yüzyıldan kalma karmaşık bir gümüşçü şaheseri olan Altar de Plata'yı (Gümüş Sunak) kaçırmayın.

Sevilla Katedrali, İspanya

Sacristía de los Cálices'te (Chalices Sacristy) Juan Martínez Montañés'ün ağaç oymacılığı Çarmıha Geriliş Mesih'i arayın; Juan de Valdés Leal'in Aziz Peter Melek tarafından Kurtulmuş; Francisco de Zurbarán'ın Bakire ve Çocuk; ve Francisco José de Goya y Lucientes'deki St.Justa ve St. Rufina. Sacristía Belediye Başkanı (Ana Sacristy), Sevilla's Moors ve Yahudilerinin fatihi III.Ferdinand'a sunduğu şehrin anahtarlarını elinde tutar. Son olarak, katedralin güneydoğu köşesindeki Sala Capitular'ın (Bölüm Evi) kubbesinde, Bartolomé Estéban Murillo'nun 1668'de boyanmış Immaculate Conception var.

Katedralin en önemli özelliklerinden biri olan Capilla Real (Kraliyet Şapeli), göz alıcı bir perdenin arkasında gizlenmiştir, ancak hızlı, sessiz ve uygun şekilde giyinirseniz (şort veya kolsuz üst kısım yok) girebilirsiniz: Puerta de los Palos, Plaza Virgen de los Reyes üzerinde ("Entrada para Culto" veya "İbadet Girişi" tabelası). Şapelin kenarları arasında 13. yüzyıldaki Ferdinand III'ün karısı Swabia Beatrix ve oğulları Alfonso X (Bilge); yüksek sunaktan önce gümüş bir urnda, Sevilla'nin kurtarıcısı Ferdinand III'ün kalıntılarını dinlendirir. 1671'de kanonlaşan, aşırı oruçtan öldüğü söyleniyordu.

Sevilla Katedrali, İspanya
Kilisenin kuzey tarafında, merkezdeki çeşmenin insanlar orijinal camiye girmeden önce abdest için kullanıldığı Patio de los Naranjos'u (Portakal Ağaçlarının Avlusu) unutmayın.

Hristiyanlar camiyi yendiklerinde kendilerini kuleyi yok etmeye getiremediler, bu yüzden onu yeni katedrale dahil ettiler. 1565-68'de eski minareye bir fener ve çan kulesi eklediler ve Sevilla'nin 24 cemaatinin her biri için birer tane ve Fetih'te Ferdinand III ile savaşan 24 Hıristiyan şövalyesi için 24 çan kurdular. Ayrıca rüzgar gülü (el giraldillo veya "dönüşen bir şey") olarak dönen bronz İnanç heykelini de eklediler; böylece tüm kule La Giralda olarak bilinir hale geldi. Barok ilaveleri ile ince Giralda 322 feet yükselir. İçeride, basamaklar yerine, iki atlıyı yan yana geçecek kadar geniş 35 eğimli rampa 230 metre yukarıdaki bir görüntüleme platformuna tırmanıyor. Avluya Puerta del Perdón (Pardon Kapısı) girişini barındıran katedralin muhteşem kuzey cephesini kaçırmayın. 2012-2015 yılları arasında restore edilen dev duvardaki tuğla ve beyaz sıva, orijinal 12. yüzyıl camisini güçlü bir şekilde yansıtıyor. Kabul ayrıca Iglesia del Salvador ziyareti içerir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler