Tenerife Turu

Teide Ulusal Parkı, Tenerife

Teide Ulusal Parkı, Tenerife

Bu park, yanardağın kendisini ve El Teide ve komşu Pico Viejo'dan gelen volkanik kalıntıların şiddetli bir kargaşası olan Cañadas del Teide'yi içeriyor. Buradaki son patlama 1798'de idi. Parkın içinde mavi renkli tepeler bulabilirsiniz (hidrotermal değişiklik adı verilen bir sürecin sonucu); dikenli, knobby kaya çıkıntıları; ve lav çeşitli renk ve dokularda. Los Roques de García olarak bilinen tuhaf, fotojenik kaya oluşumları özellikle unutulmazdır; bu kayaların etrafında iki saatlik bir parkur - parkın içindeki iyi işaretlenmiş 30 yürüyüşten biri - bir vurgu. Mayıs ayı sonlarında veya Haziran başında ziyaret edin, kırmızı, boynuz şeklindeki tajinaste çiçekleri çiçek açan, dramatik bir manzara.

El Portillo'daki Parque Nacional del Teide'e giriyorsunuz. Ziyaretçi merkezindeki sergiler bölgenin doğal tarihini açıklıyor; Dışarıda bir bahçe parkın içinde bulunan bitki örtüsünü etiketler. Merkez ayrıca iz haritaları, video sunumları, rehberli yürüyüşler ve otobüs turları sunmaktadır. İkinci bir park bilgi merkezi, Los Roques de García yakınında Parador Nacional Cañadas del Teide'nin yanında yer almaktadır.

Tenerife Espacio de las Artes

Tenerife Espacio de las Artes

Bu müze, şık alçak tasarımı ve avangard sergileri nedeniyle adalarda çağdaş sanatın lideridir. İsviçreli mimarlar Herzog & de Meuron tarafından tasarlanan tesis, Museo de la Naturaleza'nın yanında. Siyasi ya da sosyolojik bir eğilimle 20. ve 21. yüzyıl sanatlarını bekliyoruz (2019 sergisi turizm ve sanat arasındaki karmaşık ilişkiyi araştırdı). TEA'nın taç mücevheri, tinerfeño sürrealist sanatçısı Domscar Domínguez'a ithaf edilen salondur.

Adán Martín Tenerife Oditoryumu

Santiago Calatrava tarafından tasarlanan muhteşem avangard oditoryum, şehrin batı ucuna hakim. İnci-beyaz trencadilerinin (kırık karo mozaikler) dışını kaka güvercinlerinden uzak tutmak için bir şahin, raptorları ile korkutmak için günde iki kez gelir. Oditoryum yıl boyunca konser ve opera programına sahiptir, ancak bazen denize bakan bitişik meydanda prova veya gösteri yapan doğaçlama müzik eylemlerini yakalayabilirsiniz. Rehberli turlar (10, öğlen, 2 ve 4) İngilizce ve İspanyolca olarak verilmektedir; telefon veya e-posta ile önceden rezervasyon yaptırın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler