Aberystwyth, Galler

Aberystwyth, Galler

Soluk Viktorya sahil beldesi ve gösterişli kolej kasabasının hoş bir eksantrik kombinasyonu olan Aberystwyth, ortalarında 16.000 nüfusu ile Orta Galler'deki en büyük topluluktur. Hava güzel olduğunda, koy boyunca uzanan plajlar güneşlenirken dolar; olmadığında, dalgalar caddenin karşısındaki oteller bile sırılsıklam olacak şekilde deniz duvarına karşı çok şiddetli bir şekilde çöküyor. Kasabanın doğusunda, buharlı trenle ziyaret edilebilen Kambriyen Dağları ve Rheidol Örtüsü bulunur.

Aberystwyth Kalesi

Aberystwyth Kalesi

İngiliz yazar Caitlin Moran bir zamanlar Aberystwyth'in "Parıltılı tutkal denizi ve parçalanmış kek kalesi" ni severek yazdı ve körfezin güney ucundaki bu ufalanan kalıntılar kalıcı bir kaliteye sahip. 1277 yılında inşa edilen kale, ülkenin İngiltere'den son bağımsızlık için son ciddi teklifini yürüten Galli bir prens olan Owain Glyndwr tarafından 15. yüzyılın başlarında ele geçirilen kilit kalelerden biriydi. Bugün romantik, rüzgârlı bir harabe, oldukça sıradan bir şey olmadığı yerliler tarafından alışılmadık bir şekilde yürüyüş yolu olarak kullanılıyor. Kalıntıları bulmak için, şehir merkezinden uzakta, koy boyunca yürüyün; küçük iskeleden hemen sonra bulunurlar.

Aberystwyth Cliff Demiryolu

Viktorya dönemi Aberystwyth Cliff Demiryolu sizi Anayasa Tepesi'nin tepesine yerleştirir. 1896'da açılan, İngiltere'deki en uzun elektrikli uçurum demiryolu.

Büyük Aberystwyth Kamera Obscura

Viktorya eğlencesinin modern bir versiyonu olan Great Aberystwyth Camera Obscura, Cardigan Körfezi ve 26 Gal dağ zirvesine kuşbakışı bir görünüm veren 14 inç büyük bir mercektir. Aberystwyth Cliff Demiryolu ile ulaşılır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler