Caprivi Strip, Namibya

Caprivi Strip

Caprivi Strip

Bu güzel bozulmamış alan - Namibya'nın en iyi saklanan sırlarından biri - Zambezi ve Chobe nehirlerinin birleştiği yerde kuzeydoğu Namibya'da (ve bazen sadece "kuzeydoğu Namibya" olarak anılır) yer alır ve Zimbabve'nin Victoria Şelaleleri ve Botsvana'nın Chobe Ulusal Parkı. Bir turizm bölgesi olarak nispeten bilinmediği için, burada doğa ile gerçekten yalnız olduğunuzu hissedeceksiniz.

Caprivi Strip'i ülkenin tepesinde Zimbabve ve Zambiya'ya doğru 450 km (280 mil) doğuya bakan uzun bir arazi parmağı olarak düşünün; birçok yönden, nehirleri, bataklıkları ve ormanları nedeniyle, bölge Namibya'nın geri kalanından çok bu ülkelere çok benziyor. Namibya'nın bu kısmı Botsvana'nın Okavango Deltası'na en yakın şeydir ve aynı oyunun çoğunu barındırır: filler, suda yaşayan lechwe ve nadir sitatunga antilopu, nadir roan ve samur antilop ve neredeyse hiç Namibya'da görülmeyen büyük manda sürüler. Ancak, yırtıcıları görmeniz olası değildir.

Caprivi Strip Hakkında

Caprivi Strip

Bu toprak koridoru, Almanya 1884'te Güney Batı Afrika'yı (şimdi Namibya) ilhak ettiğinde stratejik olarak önemli hale geldi. İngilizler, Almanya'nın Afrika'ya kadar daha fazla sömürülmesi konusunda endişeli, yerel bir Bechuana kralı Khama ile bir anlaşma yaptı ve Bechuanaland (şimdi Botsvana). Caprivi Strip anlaşmanın bir parçasıydı. Daha sonra II. Dünya Savaşı'nın sonunda Güney Afrika'nın eline geçene kadar İngiltere ve Almanya arasında ileri geri hareket ettirildi. Bununla birlikte, sorunları sona ermişti ve Namibya'nın bağımsızlık mücadelesi sırasında, bölge Sam Nujoma'nın özgürlük savaşçıları (Sam Nujoma 1990'da Namibya'nın ilk başkanı oldu) ve Güney Afrika Savunma Gücü (SADF) arasında acı bir kavga sahnesi haline geldi. ). Bugün, korkulan oyun geri döndü, bölge bir kez daha huzurlu ve denizaşırı turistler tarafından nispeten az bilinen ve az ziyaret edilen bir yer. Big Five'ınızı gördüyseniz, klasik çöl deneyiminiz olduysa ve sıra dışı bir yer arıyorsanız, o zaman bu harika bir yer.

Caprivi Strip Hakkında Bilgiler

Buraya gelmek için oldukça kararlı olmalısın çünkü en azından söylemek gerekirse yolculuk dolambaçlı olabilir. Canlı küçük ana kasaba olan Katima Mulilo'ya (Windhoek'e göre Gaborone, Botsvana veya Lusaka, Zambiya'ya daha yakın) uçabilir, bir araç alabilir ve araba kullanabilirsiniz. Güzel hazırlanmış sepetler, oymalar ve el yapımı çanak çömlekler bulacağınız Afrika pazarının yakınındaki Caprivi Sanat Merkezi'ni ziyaret edin. Şeridin karşısında bir ana yol var, B8, ancak Zambiya ve Botsvana'ya gelen ve gelen ticari trafik ile nispeten meşgul. Ya da Zambiya'daki Livingstone'a uçabilir, Sesheke sınırını (Zambezi Nehri üzerinden) geçebilir ve seçtiğiniz kulübeye karayolu ve nehir yoluyla devam edebilirsiniz. (Size bir fikir vermek için: Susuwe Island Lodge'a ulaşmak için Johannesburg'dan Livingstone'a uçuyor, sonra Katimo Mulilo'daki Namibya göçmenlik karakoluna ufak bir uçak alıyorsunuz, sonra yakınlardaki Immelman hava pistine uçuyorsunuz, bir zamanlar ünlü Doppiler SADF ileri üssü , ve yol ve nehir yoluyla lodge seyahat.) Ancak, burada olsun, hedef de son bir mil, uzak bir su-vahşi deneyim için değer. En iyi seçeneğiniz bir loca seçmek ve sizin için tüm seyahat düzenlemelerinizi yapmasına izin vermektir.

Caprivi Strip'in Mudumu Milli Parkı'na veya Mahango Milli Parkı'na - özellikle ıslak mevsimde - kolayca erişilebilir, ancak kendin yap macera türü iseniz, her iki parkı da ziyaret edebilirsiniz. Suaygırları, filler, manda, roan ve samur antilop, kudu, zebralar ve hatta vahşi köpekler de dahil olmak üzere bol miktarda oyun göreceksiniz. Mahango, diğer Namibya parklarından daha fazla türü ile kuş gözlemciliği için mükemmeldir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler