El-Kharga, Mısır

Bagawat Nekropolü, El-Kharga

Bagawat Nekropolü, El-Kharga

Bu erken Hıristiyan mezarlığında yüzlerce kerpiç şapel bir tepenin tepesine dökülür. MS 4. ve 7. yüzyıllar arasında, Hıristiyanların Baba Tanrı, Oğul Tanrı ve Kutsal Ruh kavramı üzerinde kendi aralarında güreştikleri tarih - Tanrı bir mi yoksa üç bir mi?

Bagawat muhtemelen dünyadaki bu büyüklükteki en eski Hıristiyan mezarlığıdır. Bireysel mezarlar ve aile türbeleri olarak hizmet veren 263 şapelin çoğu süssüzdür. İki mezarın tavanlarında İncil sahneleri vardır. Barış Şapeli, Adem ve Havva, Nuh'un Gemisi ve St. Paul'un MS 5. yüzyılın sonlarından kalma tasvirleriyle en iyi korunmuştur. MS 4. yüzyıldan kalma karmaşık tarihlerin zirvesinde Çıkış Şapeli ve buradaki İncil sahneleri ve karakterleri daha erken, daha naif bir sanatsal tarzda tasvir edilmiştir. Yüzyıllarda grafiti ile çevrili duvarlarda firavun unsurları ve Bizans alegorik sembolleri görülebilir.

Nekropol, bir dizi sokakta "ölülerin şehri" olarak düzenlenmiştir. Erken bir kerpiç bazilika kalıntıları kompleksin ortasında yer alır ve yüzlerce kazılmamış mezar, yakındaki bir tepeyi kaplar.

Deir al-Ghanayim

Deir al-Ghanayim, El-Kharga

Basitçe Al-Deir ("manastır" anlamına gelir) olarak da bilinen 12 kuleli bu Roma kerpiç kalesi, bir zamanlar Nil'e giden ana karavan yolunu korumuştur. Sadece dört tekerlekten çekişli bir araçla ulaşılan kum süpürmeli kalıntıları, Birinci Dünya Savaşı sırasında burada bulunan hoşnutsuz İngiliz askerlerinin grafiti ile doludur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler