Fes de Özel Bir Gezi

Mellah, Fes

Mellah, Fes

Karakteristik olarak süslü balkonları ve dövme demir pencereleri ile Mellah, 15. yüzyılda Fas'ın tekrarlayan pogromlarından birinde medinadan zorlanan Yahudilerin Bab Guissa yakınlarındaki önceki gettolarından çıkarıldığı ve kraliyet finansı olarak kurulduğu Merenid hükümdarları ve insanlar arasında danışmanlar ve tamponlar. Fez'in Yahudi cemaati 1912'de Fransız korumacılığının başlangıcına kadar baskıcı tedbirler aldı. Fas'ın 1956'da bağımsızlığını kazanmasının ardından belirsiz bir gelecekle karşı karşıya kalan Fez'in Yahudilerinin neredeyse tamamı İsrail, ABD veya Kazablanka'ya göç etti. Bölgenin panoramik manzarasını görmek için Rue Der el-Ferah Teati'deki Danan Sinagogu'nun terasına gidin.

Fes Moulay Abdellah Bölgesi

Merenids tarafından bir hükümet koltuğu ve konularına karşı bir kale olarak inşa edilen bu alan, Rabat 1912'de Fransız himayesinde Fas başkenti olduğunda amacını kaybetti. Daha sonra genelev ve dans salonlarıyla dolu kırmızı ışıklı bir bölge, çeyrek kapatıldı. yıllarca yabancılara. Tarihi ilgi çekici yerler arasında dikey yeşil çizgili Moulay Abdellah Camii ve 1276'da Merenid sultan tarafından yaptırılan Büyük Cami Abu Haq yer alır.

Borj Nord, Fes

Borj Nord, Fes

1582 yılında Saadet padişahı Ahmed el Mansour'un komutası altında inşa edilmiş olan bu eski kale, şehrin üzerinde tünemiş olan Fez el-Bali'yi korudu ve kontrol etti. 1963 yılında, Batha Müzesi'nde bulunan büyük bir silah koleksiyonu, tarihi bölgeye getirildi ve şu anda ulusal Silah Müzesi'nde ilginç bir görüntü oluşturdu. 19. yüzyıldan kalma kılıçlar, kılıçlar, kalkanlar ve zırhlar, kabile hiyerarşisinde kolların nasıl sosyal bir rol oynadığının tarihini sergiliyor. Önemli olan sultanların cephaneli Moulay İsmail ve Moulay Muhammed Beh Abdellah - emaye, fildişi, gümüş ve değerli taşlarla kaplı ayrıntılı Berber silahları 17. yüzyıla kadar uzanıyor. Şehrin güzel bir panoramik manzarası için öğleden sonra geç saatlerde crenellated çatı katına yürüyün.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler